Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: 77% din profesori au spus că vor participa la proba de bacalaureat din 31 mai-4 iunie

Proba de competenţe lingvistice a bacalaureatului, programată pentru perioada 31 mai - 4 iunie, se va organiza conform graficului stabilit, 77% dintre cadrele didactice anunţând că vor participa la examen, a declarat, ieri, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a subliniat că este vorba despre profesorii înregistraţi ca participanţi la examenul de bacalaureat.

Totodată, Funeriu a anunţat măsurile care se vor lua în centrele în care profesorii nu se vor prezenta la examenul de bacalaureat.

În astfel de situaţii, elevii vor fi arondaţi la alte centre, iar profesorii vor fi înlocuiţi cu alţii.

În acest context, ministrul a precizat că nu este ilegal să înlocuiască profesorii pentru că schimbarea metodologiei se poate face printr-un ordin de ministru, mai ales că în acest caz este vorba despre interesul elevilor.

Profesorii care vor participa la grevă nu vor fi plătiţi pentru această perioadă, a anunţat Daniel Funeriu.

În schimb, cei care vor fi prezenţi la bacalaureat vor primi între 275 şi 600 de lei, în funcţie de responsabilităţi, potrivit ministrului.

Totodată, ministrul a precizat că toţi profesorii vor fi evaluaţi în funcţie de performanţe. "Cred că a sosit timpul să nu mai încurajăm guralivii, leneşii şi şmecherii", a declarat Funeriu.

Potrivit acestuia, cei mai mulţi profesori implicaţi în examenul de bacalaureat care au anunţat că vor să participe la grevă sunt supraveghetorii. De asemenea, aproximativ 20 la sută dintre profesorii examinatori au anunţat că vor să participe la grevă. În acest context, supraveghetorii pot fi înlocuiţi cu cadre didactice, dar şi cadre didactice auxiliare cum ar fi: educatori, bibliotecari, laboranţi.

În cazul profesorilor examinatori de la clasă care vor să participe la grevă, ministrul a cerut sprijinul cadrelor didactice de la aceeaşi disciplină pentru înlocuirea acestora.

Având în vedere aceste informaţii, Funeriu a apreciat că elevii vor putea să susţină examenul de bacalaureat, iar în cazul în care, din diverse motive, nu vor participa la aceste probe, va exista o nouă sesiune, pentru care va fi întocmită metodologia.

Federaţiile din învăţământ au arătat, ieri, într-un comunicat de presă, că înlocuirea membrilor de sindicat participanţi la grevă cu alte persoane este ilegală.

"Atragem atenţia că dreptul la grevă este prevăzut şi garantat de Constituţia României, de legislaţia în vigoare, precum şi de pactele, tratatele şi convenţiile internaţionale în materie, ratificate de România sau la care România este parte. Astfel, toate presiunile exercitate de MECTS şi conducerea instituţiilor din subordine sunt ilegale şi ne rezervăm dreptul de a formula plângeri penale împotriva persoanelor care se fac vinovate de exercitarea acestor presiuni", potrivit reprezentanţilor celor patru federaţii: Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: 77% din profesori au spus că vor participa la proba de bacalaureat din 31 mai-4 iunie.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Funeriu: 77% din profesori au spus că vor participa la proba de bacalaureat din 31 mai-4 iunie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Presiuni trimis de
(28 mai 2010, 18:35:50
normal ca se duc: nu din simt al responsabilitatii ci pt ca sunt amenintati si le e frica sa nu zboare din sistem daca nu se prezinta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei