Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţii

Băsescu: Nu cred că Guvernul Boc ar trebui să demisioneze, nu avem nevoie de criză politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă, că nu crede că Guvernul Boc ar trebui să demisioneze, apreciind că ultimul lucru de care România are nevoie este o criză politică.

Întrebat dacă este de părere că actualul Guvern ar trebui să demisioneze, Băsescu a răspuns negativ, menţionând că ultimul lucru de care România are nevoie este o criză politică.

El a menţionat că o astfel de situaţie implică începerea unor negocieri pentru formarea unui nou Cabinet, ceea ce nu reprezintă, în acest moment, o prioritate.

 

„Boc nu mi-a spus că vrea să plece de la Guvern”

Băsescu a declarat că premierul Emil Boc nu i-a spus, cel puţin până acum, că ar dori să se retragă din fruntea Guvernului, menţionând că astfel de discuţii nu se poartă de multe ori, ci o singură dată.

Întrebat dacă Emil Boc i-a spus că ar vrea să se retragă din fruntea Guvernului, Băsescu a răspuns: "Cel puţin până acum nu mi-a spus aşa ceva".

El a adăugat că "lucrurile astea nu se discută de multe ori, ci o singură dată".

 

„România nu e în situaţia Greciei, are la îndemână instrumentele să evite o astfel de situaţie”

Preşedintele Băsescu a declarat ieri că România nu este în situaţia Greciei şi că are la îndemână toate instrumentele să evite o astfel de situaţie, dar a menţionat că nu ar vrea să se înţeleagă că ţara este într-o "situaţie roz".

Şeful statului a menţionat că a dorit să prezinte în conferinţa de presă unele explicaţii, pentru ca cei care au bunăvoinţă să transmită corect realităţile din România, iar românii să ştie cum stă ţara lor.

"România nu este în situaţia Greciei. România poate ajunge, dar în nici un caz nu suntem în situaţia Greciei", a spus Băsescu.

"Mai mult, România are la îndemână toate instrumentele să evite o astfel de situaţie", a continuat el, menţionând că singura problemă este dacă vrem sau dacă putem să utilizăm aceste instrumente. El a apreciat că unul din cele mai importante lucruri ar putea fi legat de solidaritatea UE şi a instituţiilor financiare.

"N-aş vrea să se înţeleagă că suntem într-o situaţie roz", a subliniat Băsescu, opinând că "suntem într-o situaţie dificilă", care permite aplicarea de corecţii.

Preşedintele Băsescu a mai spus că, după 20 de ani de la Revoluţie şi 20 de ani de democraţie, evoluţia democratică a fost însoţită de dezvoltarea unui stat clientelar, acceptată de întreaga clasă politică, în paralel cu dezvoltarea statului democratic.

"Sistemul politic, dar şi social pe care l-am dezvoltat în România este un sistem bolnav", a opinat el, adăugând că acesta trebuie tratat printr-un proces de modernizare a statului. El a menţionat că dezvoltările sistemului clientelar nu fac decât să afecteze puternic valorile unui stat democratic modern, iar soluţia este reforma statului.

Traian Băsescu a apreciat totodată că statul român nu-şi poate permite să mai finanţeze propriile sisteme, pe care le-a dezvoltat strâmb.

 

„ Există politicieni care cred că a stimula violenţa este soluţia”

Preşedintele Băsescu a afirmat în aceeaşi conferinţă de presă, că ştie că există politicieni pentru care "soluţia" pentru această perioadă este stimularea violenţei, avertizându-i public pe aceştia "să nu încerce".

"Avertizez public să nu încerce să creeze acte de violenţă, spaime pentru oameni. N-o spun întâmplător, ci vorbesc pe ceea ce ştiu. Există politicieni care cred că a stimula violenţa este soluţia", a spus Băsescu, fără a da detalii despre sursa informaţiilor pe care le are şi fără a-i nominaliza pe cei la care se referă.

 

 

„25 la sută dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale vor pleca acasă”

Traian Băsescu a declarat, ieri seară, răspunzând unei întrebări, că 25 la sută dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale "vor pleca acasă" ca urmare a aplicării măsurilor de reducere a cheltuielilor în instituţiile publice.

El a fost întrebat câţi noi şomeri vor exista în urma aplicării de către Guvern a măsurilor privind reducerea cheltuielilor publice, răspunzând că va avea o cifră în acest sens miercuri, după discuţia cu Executivul.

Întrebat dacă vor fi făcute disponibilizări la Preşedinţie, Băsescu a răspuns pozitiv. Întrebat câţi dintre angajaţii Administraţiei Prezidenţiale îşi vor pierde locurile de muncă, el a răspuns că este vorba de 25% dintre aceştia.

"Ca să poată reveni la salariile din legea de salarizare trebuie să reducă numărul de personal", a mai spus Băsescu.

 

Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie minim afectată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că speră ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie " minim afectată".

El a precizat că nu va poate spune "cum ies socotelile" pe care le face Guvernul în aceasă chestiune, dar are speranţa că indemnizaţia pentru creşterea copilului nu va fi sau va fi foarte puţin afectată.

"Sper să fie minim afectată", a spus şeful statului.

El a apreciat totodată că alocaţia pentru copii nu trebuie atinsă.

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a confirmat informaţia transmisă luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

Potrivit unor surse guvernamentale, revenirea la suma fixă de 600 de lei este varianta analizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru indemnizaţia de creştere a copilului.

Ministerul Muncii a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent. Varianta agreată ar fi însă revenirea la suma fixă de 600 de lei, aşa cum a fost până la începutul anului 2009, au precizat sursele citate.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

 

Reducerea cu 15% a pensiilor va fi menţinută până la sfârşitul anului

Preşedintele Băsescu a declarat, ieri, că intenţia, discutată cu Guvernul, legată de reducerea cu 15% a veniturilor pensionarilor, este ca măsura să fie menţinută până la sfârşitul anului.

Preşedintele a menţionat că referitor la durata măsurii de diminuare cu 15% a veniturilor pensionarilor doreşte să spună că intenţia pe care a discutat-o cu Guvernul este ca măsura să fie menţinută până la finele anului.

El a spus că este nevoie de 2,2 miliarde de euro pentru plata pensiilor la nivelul actual, iar România are doar 1,7 miliarde de euro.

Preşedintele a declarat că sistemul de pensii are o problemă financiară, de lipsă de fonduri, dar şi una de funcţionare.

El a precizat că există 1,8 milioane de pensionari cu stagiu complet de cotizare şi 1,3 milioane de pensionaţi la cerere, fără stagiu complet, şi 906 mii de pensionaţi pe caz de boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu cred că Guvernul Boc ar trebui să demisioneze, nu avem nevoie de criză politică.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Băsescu: Nu cred că Guvernul Boc ar trebui să demisioneze, nu avem nevoie de criză politică1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa trait bine trimis de
(14 mai 2010, 11:47:34
Cred ca primul care trebuie sa plece acasa esti TU si cu piticul porno care iti aduce ordinele la indeplinire.
2.   Traim bine trimis de
(14 mai 2010, 11:57:32
Eu cred nu ca ar trebui sa-si dea demisia. Demisia trebuia sa si-o dea mai demult ! Acum ar trebui sa plece difinitiv din viata publica toti care conduc tara in acest moment. Ei au adus-o in aceasta stare. Daca e cu buna stiinta, exista pedeapsa prevazuta si pedepsita (intra la subminarea economiei nationale - pe Ceasca de asta l-au impuscat, oficial) iar daca e din prostie, e tot asa. De ce sa-i lasi sa continue ? Sa faca ce ? Au dovedit pana acum de ce sunt in stare. De nimic !
3.   Nesimtitule... trimis de
(14 mai 2010, 12:20:11
Marinarule guvernul Boc nici nu trebuia sa existe dupa ce ai castigat iar alegerile.
Te-a durut si te doare in continuare in P... de Constitutie,de Guvern de Parlament si faci numai ce vrea muschiul tau. Daca Boc si-a dovedit incompetenta guvernul condus de el fiind singurul demis in 20 de ani de democratie cat de idiot poti sa fii ca presedinte sa-l pui iar prim-ministru? Asta arata cat valoreaza in fata dvs. institutiile democratice. Nu mai vorbesc de Lenuta . Avem conducatorii pe care-i meritam fiindca te toleram de atata timp in fruntea tarii! Vad ca sobolanii portocalii nu mai scot capul! Se pare ca le ia si lor din salariu. Te razbuni fix pe cei care NU te-au votat: pensionari,profesori si tarani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei