Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mar 2010 - Anul XV, nr. 74 (4365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Până acum nu s-a făcut nici o schimbare în sistemul de educaţie, ci doar cârpirea acestuia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la o dezbatere privind legea educaţiei, că până acum nu s-a făcut nici o schimbare în sistemul de educaţie, ci doar ceea ce s-ar numi "cârpirea" acestuia, adăugând că, dacă cineva "se revendică" reformator, îl invită să privească rezultatele.

"Mi se pare în neregulă că în acest moment au apărut deja voci care pun sub semnul întrebării schimbarea structurală a sistemului de educaţie din România, considerând că nu este oportun să facem acest lucru într-o perioadă de criză. Cred că exact acesta este momentul în care să facem ce trebuie pentru creşterea performanţelor sistemului de educaţie, pentru că reforma educaţiei nu este un lucru care să menţină România în situaţia de criză, dimpotrivă. O reformă în sistemul de educaţie poate ajuta la ieşirea României din criză şi, în mod cert, este soluţia care să prevină intrarea României în viitoare crize economice", a declarat Traian Băsescu.

El a catalogat ca fiind "nepotrivit" să fie sacrificat viitorul unor reforme importante, susţinând că sunt lucruri mai importante de făcut, de genul ieşirii din criza economică.

"Nu poate fi susţinut un astfel de argument. Am mai văzut abordări de genul acelora care susţin că proiectul de lege este un fel de schimbare a schimbării. Daţi-mi voie să spun că, până acum, nu s-a făcut nici o schimbare în sistemul de educaţie, ci s-a făcut doar ceea ce putem numi cârpirea sistemului de educaţie. Facem acest lucru de 20 de ani. Dacă este cineva care se revendică reformator al sistemului de educaţie în aceşti 20 de ani, vreau să-l invit să privească rezultatele acestei reforme. Rezultatele acestei reforme sunt copii tot mai slab pregătiţi, cu tot mai puţine şanse de a face faţă competiţiei pe piaţa forţei de muncă, copii tot mai puţin pregătiţi să facă faţă pieţei forţei de muncă la nivel global. După părerea mea, cei care revendică reforma în educaţie au astăzi rezultatul reformelor pe care le-au făcut în ultimii 20 de ani", a apreciat şeful statului.

El a adăugat că rezultatele testelor internaţionale, faptul că nici o universitate din România nu se regăseşte în primele 500 din lume sunt realităţi care nu trebuie dezbătute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Până acum nu s-a făcut nici o schimbare în sistemul de educaţie, ci doar cârpirea acestuia.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Până acum nu s-a făcut nici o schimbare în sistemul de educaţie, ci doar cârpirea acestuia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei