Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mar 2010 - Anul XV, nr. 74 (4365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape jumătate dintre consumatori şi retaileri consideră că există produse nesigure pe piaţă

Aproape jumătate dintre consumatorii şi retailerii din România consideră că există un număr semnificativ de produse nealimentare nesigure pe piaţă, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentat luni de Comisia Europeană (CE), românii fiind astfel printre cei mai sceptici europeni.

Astfel, 44% dintre consumatorii intervievaţi şi 47% dintre retailerii care au răspuns întrebărilor CE sunt de părere că bunurile de consum de pe piaţă sunt nesigure, procentaje apropiate fiind întâlnite doar în Grecia - 47% dintre consumatori, respectiv 38% dintre retaileri.

La polul opus, statele unde se înregistrează un nivel ridicat al încrederii consumatorilor şi retailerilor în produsele de pe piaţa internă sunt Finlanda şi Estonia.

La nivelul UE, peste 25% dintre consumatori şi aproape 20% dintre retaileri sunt de părere că multe produse aflate în circulaţie sunt nesigure.

În privinţa campaniilor de rechemare a unor produse pentru înlocuire sau pentru remedierea unor defecţiuni de fabricaţie, Grecia şi Cipru conduc clasamentul statelor membre, cu 46%, respectiv 32% dintre consumatori afectaţi de cel puţin o astfel de procedură. În România, puţin peste 5% dintre respondenţi afirmă că au fost vizaţi de rechemarea unor produse, nivel similar ciferlor întâlnite în multe dintre statele UE.

Şase din zece retaileri români susţin că au fost supuşi de către autorităţi cel puţin unui test de siguranţă a produselor, cel mai ridicat nivel din UE, faţă de sub 20% în Austria, Marea Britanie, Irlanda, Slovenia sau Estonia.

Totodată, 18% dintre retailerii români declară că "ştiu" că rivalii lor au vândut cu bună ştiinţă produse nesigure în ultimele 12 luni, faţă de doar 12% în Uniune.

Unul din doi retaileri din România au fost contactaţi în ultimii doi ani de autorităţile pentru protecţia consumatorului, faţă de 5% în Finlanda, 6% în Irlanda, 7% în Marea Britanie sau 9% în Germania.

Totodată, 15% dintre retailerii care au răspuns sondajului CE au spus că firma a fost suspectată în ultimii doi ani de încălcarea legislaţiei pentru protecţia consumatorului, al doilea cel mai ridicat nivel din UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre consumatori şi retaileri consideră că există produse nesigure pe piaţă.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape jumătate dintre consumatori şi retaileri consideră că există produse nesigure pe piaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei