Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere urgentarea legii de sancţionare a angajaţilor aflaţi nemotivat în concediu medical

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sănătăţii să urgenteze legea concediilor medicale, prin care persoanele care intră nemotivat vor fi sancţionbate, amintind în acest context şi de cei peste o sută de angajaţi AVAS care au intrat recent în concediu medical pentru a a evita tăierea salariilor.

Solicitarea a fost adresată prin intermediul secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, prezent la şedinţa de ieri a Guvernului.

"Ştiu că domnul ministru lucrează la actul normativ, am primit o informare chiar astăzi cu privire la AVAS, unde, în februarie, am avut 116 concedii medicale şi practica aceasta este doar una dintre ele cu privire la utilizarea abuzivă a concediilor medicale, pentru a se substitui diverselor motivaţii de altă natură. Aşa că vă rog să îi transmiteţi domnului ministru să avem actul normativ pregătit, pentru ca toată lumea să respecte legea: cei care sunt într-o situaţie de boală să aibă acoperirea legală şi materială aferentă, iar celor care abuzează de această practică să le închidem uşile, prin modalităţi evident, legale", a spus Boc secretarului de stat.

Premierul Emil Boc a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că peste o sută de angajaţi ai AVAS au intrat în concediu medical, încercând astfel să scape de sub incidenţa Legii de salarizare unitară, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.

Preşedintele AVAS, Aurelian Popa, a declarat atunci, agenţiei MEDIAFAX, că instituţia ar putea disponibiliza 150 de salariaţi, reprezentând peste o treime din totalul personalului, pentru a se încadra în bugetul alocat pentru acest an.

Pe de altă parte, şeful AVAS a arătat că 160 din cei 422 de angajaţi au contestat un ordin al instituţiei, din 15 februarie, prin care le-au fost reduse salariile, şi că se aşteaptă ca numărul contestaţiilor să crească în perioada următoare, în condiţiile în care mulţi angajaţi au intrat în concediu medical imediat după apariţia ordinului.

După aceste declaraţii, Ministerul Sănătăţii a avansat un proiect de act normativ care stabileşte că autorităţile vor putea verifica dacă beneficiarul concediului medical tratat în regim ambulator se află la domiciliu, iar cuantumul amenzilor pentru eliberarea ilegală a certificatelor de concediu medical de către medicii prescriptori se va dubla.

Prin introducerea noilor prevederi, Ministerul Sănătăţii urmăreşte reducerea drastică a numărului celor care fraudează sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel încât de acestea să poată beneficia numai cei care au într-adevăr nevoie de îngrijiri medicale.

În situaţia în care beneficiarul de concediu medical nu se află la domiciliu, acesta nu va primi indemnizaţia de asigurări sociale aferente concediului medical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere urgentarea legii de sancţionare a angajaţilor aflaţi nemotivat în concediu medical.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere urgentarea legii de sancţionare a angajaţilor aflaţi nemotivat în concediu medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei