Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presa internaţională analizează rapoartele CE pentru România şi Bulgaria

Presa internaţională analizează rapoartele CE referitoare la România şi Bulgaria, constatând că cele două ţări încă au probleme în materie de combatere a corupţiei şi criminalităţii organizate.

"Comisia Europeană critică România şi Bulgaria pentru rezultatele slabe în combaterea corupţiei la nivel înalt, cerând progrese în reformarea justiţiei. Cele două ţări au devenit membre UE în 2007, fiind supuse monitorizării eforturilor de combatere a corupţiei şi, în cazul Bulgariei, de combatere a criminalităţii organizate", notează Reuters.

Raportul de evaluare a României arată "rezultate limitate în materie de reformă a justiţiei", scrie agenţia Bloomberg.

"În intervalul trecut de la ultimul raport al CE, cele două ţări au format guverne noi care au promis eradicarea corupţiei şi depăşirea recesiunii grave. În 2008, Uniunea Europeană a suspendat fonduri în valoare de 500 de milioane de euro destinate Bulgariei, pe fondul suspiciunilor de corupţie, deblocând majoritatea subvenţiilor în 2009 şi 2010 după reformarea agenţiilor responsabile de alocarea ajutoarelor europene", subliniază Bloomberg.

Agenţia Focus notează că rapoartele interimare nu includ evaluări despre guvernele sau premierii din România şi Bulgaria. "Nu facem evaluări politice despre guverne sau prim-miniştri. Nu acesta este scopul rapoartelor. Observăm angajamentul faţă de reforme şi recunoaştem acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al CE.

"Admise în cadrul UE în pofida dubiilor serioase referitoare la integritatea sistemelor judiciare, România şi Bulgaria fac obiectul unui mecanism de monitorizare fără echivalent în alte state UE", comentează Agenţia France-Presse.

"Ultimele state admise în UE şi considerate cele mai sărace din spaţiul european, Bulgaria şi România încă sunt sub ameninţarea sancţiunilor europene", subliniază AFP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa internaţională analizează rapoartele CE pentru România şi Bulgaria.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Presa internaţională analizează rapoartele CE pentru România şi Bulgaria5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei