Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2010 - Anul XV, nr. 60 (4351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia mediului ar putea fi disciplină obligatorie în şcoli

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vrea ca în şcoli să se implementeze un aşa-numit "pachet verde", prin care protecţia mediului să devină disciplină obligatorie şi să se organizeze "activităţi interactive de ieşit în mediu".

Borbely a spus că "pachetul verde", pe care îl va înainta Ministerului Educaţiei, presupune atât predarea unor noţiuni legate de protecţia mediului în şcoală, cât şi acţiuni având ca scop conştientizarea apărării mediului.

"Avem un aşa-zis «Green Package», deci un «pachet verde» pentru Ministerul Educaţiei, pe care sper să îl introducem de anul viitor nu numai în manualul şcolar, ci şi ca acţiuni pentru a conştientiza nu numai copiii, ci şi părinţii cât de important este să aperi mediul. Există şi acum disciplina, dar e o disciplină opţională, între V-VIII, va trebui să discut cu ministrul (Educaţiei - n.r.) să încercăm totuşi să introducem ca disciplină obligatorie şi să schimbăm şi materia care se predă, în sensul în care să aibă cât mai multe activităţi interactive, de ieşit în mediu, de a arăta cum colectezi deşeuri în mod selectiv", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că este posibil să se dezvolte un program prin care să fie puse la dispoziţia celor interesaţi, în mod gratuit, utilaje de reciclare a PET-urilor.

"Probabil o să avem un program prin care să le dăm în mod gratuit aceste mecanisme de a utiliza aceste PET-uri, de a le micşora şi de a le trimite celor care le folosesc", a spus Borbely.

El a menţionat că sunt mai multe proiecte pentru perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia mediului ar putea fi disciplină obligatorie în şcoli.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Protecţia mediului ar putea fi disciplină obligatorie în şcoli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei