Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI începe protestele în 15 martie, grevă de avertisment în 15-31 mai şi grevă generală în iunie

FSLI a hotărât organizarea de mitinguri, pichetări şi greve de avertisment la nivel teritorial în 15 martie-2 aprilie, pichete la sediile MECTS şi Guvern în 12-30 aprilie, miting de protest în 1-15 mai în Bucureşti, grevă de avertisment 15-31 mai şi grevă generală înaintea finalizării anului şcolar

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a anunţat, ieri, decizia privind calendarul protestelor, care încep în 15 martie şi cuprind mitinguri, pichete, greve de avertisment, culminând cu grevă generală, în iunie.

Cornea a precizat că, în perioada 11 martie - 30 aprilie, va fi făcut un referendum în rândul membrilor de sindicat de la FSLI pentru ca aceştia să se pronunţre asupra declanşării grevei generale din luna iunie.

Preşedintele FSLI a mai spus că săptămâna viitoare, în timpul şedinţei de Guvern, sindicaliştii FSLI vor organiza un protest.

Totodată, Cornea a precizat că a vorbit deja şi cu reprezentanţii celorlalte trei federaţii sindicale din învăţământ, pentru a organiza împreună protestele, iar aceştia au fost de acord şi-şi coordoneze acţiunile de protest de la nivel central.

Sindicaliştii FSLI vor să organizeze o grevă generală în prima parte a lunii iunie şi astfel să nu încheie situaţia şcolară, blocând anul şcolar. Totodată, aceştia vor să depună o plângere la forurile internaţionale, pentru nepunerea în practică a sentinţelor judecătoreşti şi să înainteze o plângere penală împotriva conducerii Ministerului Educaţiei, din cauza acţiunilor de instigare şi presiune asupra angajatorilor pentru a nu respecta hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile privind drepturile salariale.

Liderul FSLI a mai spus că sindicaliştii sunt nemulţumiţi că din septembrie vor fi disponibilizaţi aproximativ 17.000 de angajaţi din învăţământ, de reducerea veniturilor prin aplicarea legii unice de la 1 ianuarie 2010 şi de reducerea salariilor cu 15 la sută din noiembrie-decembrie anul trecut.

Cornea a mai spus că, în funcţie de negocierile care vor avea loc în următoarele zile cu ministrul Educaţiei, sindicaliştii ar putea renunţa la anumite acţiuni de protest.

Liderii celor patru federaţii sindicale din învăţământ s-au întâlnit, ieri, cu ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, cu care au avut o discuţie de peste trei ore. Sindicaliştii au fost mulţumiţi că în sfârşit au fost primiţi de ministrul Educaţiei, dar total nemulţumiţi de rezultatul întâlnirii.

Ministrul Daniel Funeriu a declarat, ieri, că Ministerul Educaţiei are fondurile necesare pentru a acorda salariile profesorilor conform legii salarizării unice şi a tuturor prevederilor legale în vigoare.

Referitor la diversele probleme semnalate, în unele judeţe, ministrul a arătat că acestea s-au referit la plata celui de-al 13-lea salariu, dar care nu au ţinut cont de prevederile legale, la încadrările făcute cu acordarea unor sporuri care însă nu ar avea acoperire legală, precum şi la faptul că s-au pus în executare hotărâri judecătoreşti privind plata către profesori, deşi procesele nu erau finalizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI începe protestele în 15 martie, grevă de avertisment în 15-31 mai şi grevă generală în iunie.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
FSLI începe protestele în 15 martie, grevă de avertisment în 15-31 mai şi grevă generală în iunie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei