Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elena Băsescu şi Daciana Sârbu au purtat tricouri cu mesajul "We need an European Roma Strategy" în plenul PE

Elena Băsescu şi Daciana Sârbu s-au numărat printre cei câţiva eurodeputaţi care au ales să poarte, marţi, tricouri inscripţionate cu textul "We need a European Roma Strategy!", în plenul PE, cu ocazia unei dezbateri pe tema romilor.

Eurodeputaţii reuniţi în plenul PE la Strasbourg au supus dezbaterii întrebarea adresată Consiliului UE şi Comisiei Europene privind cel de-al doilea Summit european dedicat comunităţii
rome, care urmează sa aibă loc în aprilie la Cordoba, Spania.

Daciana Sârbu dar şi alţi câţiva eurodeputaţi au purtat tricouri albe care aveau inscirpţionate textul "We need a European Roma Strategy", pe fundal de culoare neagră.

Ceilalţi eurodeputaţi români care au luat cuvântul la această dezbatere - Oana Antonescu, Iosif Matula, Renate Weber, Corina Creţu - dar şi majoritatea celorlalţi vorbitori, nu au purtat tricourile.

"Constituind una dintre cele mai mari dar şi cele mai vulnerabile minorităţi din Europa, romii trebuie să constituie un subiect şi mai activ pe agenda europeană", a spus Elena Băsescu.

Ea a apreciat că şomajul, abuzul, discriminarea şi, nu în ultimul rând, accesul redus la educaţie reprezintă probleme frecvente ale comunităţii rome, care duc la excluziune socială.

"Consider că este nevoie de un program integrat la nivel european, care să corespundă culturii şi valorilor lor, având în vedere libera circulaţie a acestora", a spus Elena Băsescu.

Ea a spus că deşi dreptul şi accesul la educaţie sunt garantate de normele europene, majoritatea copiilor din comunităţile rome sărace nu frecventează şcoala deloc sau o abandonează.

"Un pas concret ar fi includerea acestor copii şi tineri în sistemul de învăţământ obligatoriu complet, prevenind astfel abandonul şcolar. În anul şcolar 2009-2010, Ministerul Educaţiei din România a alocat 7.483 de locuri speciale pentru aceştia în liceele din ţară, înscriindu-se doar 2.460 de elevi, din care au fost admişi 2.247", a mai adăugat Elena Băsescu.

Ea a spus că sunt necesare eforturi de ambele părţi şi că, pentru a-şi îmbunătăţi situaţia, comunitatea romă trebuie să acţioneze responsabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Băsescu şi Daciana Sârbu au purtat tricouri cu mesajul "We need an European Roma Strategy" în plenul PE.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elena Băsescu şi Daciana Sârbu au purtat tricouri cu mesajul "We need an European Roma Strategy" în plenul PE1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(11 mar 2010, 17:36:40
�mi place c'ati citat'o doar pe EBA. Ce a spus Daciana probabil ca nu are o asa'ncarcatura semnificativa,nu?
2.   Ce-i prea mult... trimis de
(11 mar 2010, 18:08:33
Cu atat de multa mediatizare, personajul EBA devine obositor. Pentru Dumnezeu, reveniti-va si mai opriti-va dragi jurnalisti de-a scrie orice numai sa fie despre "fata lui tata". Nu se poate ca multi dintre jurnalistii de azi sa nu fi prins propaganda insuportabila facuta familiei Ceausescu si lui Nicusor, odrasla lor, de ce-ati uitat atat de repede?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei