Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se pot depune cereri!

Programul „Prima Casă 2” va fi operaţional de luni

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău, că pentru programul "Prima Casă 2" a fost semnată convenţia cadru cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional de luni, când clienţii pot depune cereri de finanţare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost semnată convenţia cadru în programul Prima Casă cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional de luni. Solicit băncilor să elimine birocraţia şi să dea dovadă de eficacitate, astfel încât cetăţenii să poată avea cât mai rapid locuinţe noi", a declarat premierul Boc.

El a spus că totul depinde acum de bănci şi de "cât de repede se vor mişca acestea, dar şi clienţii".

Boc a menţionat că programul Prima Casă este şi o competiţie între unităţile bancare şi că fondul de garantare prevăzut pentru acest program în 2009, în sumă de 590 de milioane de euro, a fost consumat în totalitate.

Pentru anul în curs, fondul de garantare pentru Prima Casă este de 700 de milioane de euro.

"E cert că există rezultate în acest program, sunt mii de tineri, la nivel naţional, care au depus actele pentru achiziţionarea de locuinţe. Avem 15.000 de cetăţeni ce au intrat în program, într-o formă sau alta, şi nu mai plătesc chirie, ci îşi plătesc rate pentru propriile locuinţe", a spus Boc.

Potrivit sursei citate, programul are avantajul de a aduce scăderi ale dobânzilor pe piaţă.

 

Start la achiziţionarea de locuinţe vechi şi noi

Programul "Prima Casă 2" va începe săptămâna viitoare pentru achiziţionarea de locuinţe vechi şi noi, urmând ca procedurile pentru construcţia de locuinţe în asociere să fie aprobate în următoarele două săptămâni, a declarat, vineri, preşedintele ARB, Radu Gheţea.

"Cred că săptămâna viitoare se poate vorbi de continuarea programului Prima Casă de achiziţionare de locuinţe vechi şi noi", a spus Gheţea, precizând că normele pentru construcţia de locuinţe în asociere vor fi aprobate în zece zile-două săptămâni.

 

Modificări la program

Potrivit modificărilor programului adoptate de Guvern în luna februarie, creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" va fi garantat în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi. Anterior modificării, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinţe, indiferent de anul construcţiei, au fost garantate de stat în limita a 60.000 euro.

Premierul Emil Boc i-a cerut, miercuri, ministrului Finanţelor să se asigure că până la sfârşitul săptămânii vor fi încheiate cu băncile toate convenţiile de garantare pentru "Prima Casă", astfel încât programul să fie operaţional începând cu luni, 8 martie, ca "un cadou pentru românce şi români".

Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat, joi, că a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de bănci care au transmis oferte de participare la programul "Prima Casă", cele mai mari fonduri fiind alocate BCR şi BRD.

Pentru cea de-a doua etapă a Programului "Prima Casă" au trimis oferte de participare 21 de bănci, valoarea totală a plafonului solicitat depăşind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Prima Casă 2” va fi operaţional de luni.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul „Prima Casă 2” va fi operaţional de luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei