Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferenţa salarială între bărbaţi şi femei este de 18% în favoarea bărbaţilor

Diferenţa salarială între bărbaţi şi femei, evaluată ca medie europeană la 18% în favoarea bărbaţilor, a fost condamnată de Comisia Europeană, care a anunţat măsuri de reducere a acestui fenomen de remunerare discriminatorii pe criterii de gen, în următorii cinci ani, informează The Independent.

"Sunt îngrijorată din cauza faptului că remunerarea diferită pe criterii de gen nu s-a schimbat substanţial în ultimii 15 ani, iar în anumite ţări fenomenul chiar a luat amploare. În această perioadă de criză, acest sistem discriminatoriu de plată este un cost pe care Europa nu şi-l poate permite. Împreună cu toate statele membre, vom lua măsuri pentru a reduce aceste diferenţe salariale între sexe în Uniunea Europeană, până la finalul mandatului", a declarat comisarul european, Viviane Reding.

Diferenţa de venituri rezultate din orele de muncă între femei şi bărbaţi, variază la nivel european, de la 30 la sută în Estonia, la 26,2 la sută în Republica Cehă, 17 la sută în Spania şi 21,4 la sută în Marea Britanie, media continentală fiind de 18 la sută.

Eurobarometrul a mai arătat că 62 la sută dintre europeni cred că inechitatea salarială pe criterii de gen este "răspândită pe scară largă", în timp ce 54 la sută cred că "stereotipurile sexuale" la locul de muncă sunt una dintre cauzele fenomenului.

Întrebaţi care ar fi măsurile de remediere a acestei situaţii, 44 la sută dintre respondenţi au răspuns că o soluţie ar fi creşterea salariilor femeilor pentru un volum de muncă echivalent celei prestate de bărbaţi, 41 la sută au propus servicii de asistenţă pentru copii şi vârstnici pentru a reduce presiunea asupra bărbaţilor, iar 40 la sută dintre cei chestionaţi au sugerat un program flexibil al orelor de muncă.

Diferenţa în remunerarea muncii pe criterii de gen va genera pensii mai mici pentru femei, acestea fiind mai expuse sărăciei la vârste înaintate, respectiv 22 la sută dintre femeile de peste 65 de ani, comparativ cu doar 16 la sută dintre bărbaţi.

Comisia Europeană a anunţat că va publica un plan pe cinci ani de atenuare a acestor diferenţe de salarizare, în a doua jumătate a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa salarială între bărbaţi şi femei este de 18% în favoarea bărbaţilor.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diferenţa salarială între bărbaţi şi femei este de 18% în favoarea bărbaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei