Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DIICOT, în 2009, a instituit sechestru asiguratoriu pe bunuri în valoare de 5 milioane de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru asigurarea recuperării prejudiciilor, anul trecut au instituit măsuri asiguratorii cu privire la bunuri mobile şi imobile în valoare de peste 5.000.000 de euro.

Procurorii DIICOT au cercetat 12.996 persoane şi au întocmit 739 rechizitorii, fiind trimişi în judecată 2.304 inculpaţi, din care 1.181 în stare de arest preventiv.

În 2009, procurorii DIICOT au soluţionat 13.520 de cauze, iar cele soluţionate au fost în număr de 7.038 faţă de 5.134 cauze soluţionate în 2008.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că din 2.304 dosare trimise în judecată, în 30 de cazuri s-a dispus achitarea inculpaţilor.

Potrivit lui Olaru, activitatea anului 2009 s-a remarcat prin cea mai mare captură de droguri realizată în România, respectiv 1,204 tone de cocaină, valoarea totală a drogurilor confiscate de către procurorii DIICOT fiind de 167 milioane de euro.

"Au fost investigate în premieră infracţiuni de trădare şi spionaj economic şi militar, au fost trimişi în judecată doi miniştri în funcţie, pentru trădare, şi pentru spionaj ceilalţi inculpaţi din dosar", a spus Olaru.

El a subliniat faptul că anul trecut a crescut activitatea din sectorul judiciar, înregistrându-se peste 16.000 de participări la judecarea cauzelor.

Au fost realizate acţiuni semnificative în materia destructurării unor grupuri infracţionale organizate, cu titlu de exemplu Olaru a dat cazurile Ciorogârla, Clinica Sabyc şi Buldozerul.

Priorităţile DIICOT pentru anul 2010 constituie tot atâtea obiective importante de îndeplinit, preocuparea permanentă a procurorilor vizând consolidarea instituţională a Direcţiei şi păstrarea capitalului de încredere publică a acesteia şi întărirea capacităţii instituţionale de luptă împotriva criminalităţii organizate, a arătat Olaru.

În egală măsură, a spus el, se are în vedere evaluarea posibilităţii investigării la nivelul DIICOT a faptelor grave comise prin folosirea armelor de foc, precum şi înfiinţarea la nivelul Direcţiei a unei structuri de poliţie judiciară proprie.

Cooperarea judiciară internaţională eficientă cu autorităţile judiciare din statele membre ale Uniunii Europene şi nu numai, a constituit şi va constitui un prilej de implicare activă a procurorilor DIICOT în domeniul de competenţă specific, a subliniat şeful Direcţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIICOT, în 2009, a instituit sechestru asiguratoriu pe bunuri în valoare de 5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIICOT, în 2009, a instituit sechestru asiguratoriu pe bunuri în valoare de 5 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei