Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, arestat

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

Antonie Solomon a părăsit, ieri, în jurul 15.40, clădirea Tribunalului Argeş, sub escortă, urmând să fie dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Avocaţii edilului au confirmat că vor face recurs împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Argeş, care se va judeca, cel mai probabil, vineri, la Curtea de Apel Piteşti.

În momentul în care cobora scările Tribunalului Argeş, Antonie Solomon a fost întrebat de jurnalişti dacă se aştepta la o asemenea decizie, iar el a răspuns: Nu! "Nu mă aşteptam. Sincer!".

Întrebat ce probe au avut anchetatorii, Solomon a răspuns: "Nici o probă!", după care a intrat in duba Poliţiei.

Solomon a fost transportat apoi în arestul IPJ Argeş.

 

Acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals

Antonie Solomon este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, a declarat marţi seară agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Constantinescu, directorul de comunicare al casei de avocatură "Boştină şi Asociaţii", cea care-l reprezintă pe Solomon. Reprezentantul casei de avocatură nu a putut da detalii despre circumstanţele în care Solomon ar fi primit mita de luarea căreia îl acuză procurorii anticorupţie, de la cine, care ar fi cuantumul acesteia şi ce ar fi urmat să facă în schimbul banilor.

Primarul Craiovei, care este liderul PDL Craiova, a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seară, după ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Piteşti. Solomon s-a prezentat, marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la sediul teritorial Piteşti al DNA, pentru audieri, după ce, dimineaţă, procurorii au ridicat de la locuinţa şi biroul acestuia înscrisuri şi acte care au legătură cu cazul hipermarketului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu.

 

Manifestaţie pentru susţinerea lui Solomon

Aproximativ 500 de angajaţi ai Primăriei şi membri ai PDL au protestat ieri la Craiova faţă de arestarea primarului Antonie Solomon.

Unul dintre angajaţii Primăriei le-a propus participanţilor să se adune în acelaşi loc în fiecare seară, la ora 18.00, până când "primarul se va întoarce acasă".

Aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei Craiova s-au strâns, în jurul orei 18.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, unde au stabilit să iasă în stradă nemulţumiţi de decizia de arestare a primarului Solomon, care este şi lider al organizaţiei municipale a PDL.

Liderul de sindicat al angajaţilor Primăriei, Ovidiu Vilcea, le-a spus celor prezenţi în sala Consiliului Local să se solidarizeze cu Antonie Solomon, care le-a fost alături "şi la bine, şi la rău" şi le-a propus acestora să meargă la Piteşti în ziua în care va fi judecat recursul primarului la decizia de arestare preventivă.

Ulterior, la manifestaţie s-au adunat circa 500 de persoane - angajaţi ai Primăriei, dar şi membri ai PDL - , care, după ce au protestat paşnic în faţa sediului Municipalităţii, au mers în Piaţa Prefecturii. Acolo, protestatarii au scandat "Solomon, acasă", ei afişând şi un banner pe care scria "Antonie Solomon, primarul din inimile noastre".

Din cauza protestului, circulaţia rutieră a fost îngreunată în centrul oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Craiovei, Antonie Solomon, arestat.
 Vizualizări articol: 366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, arestat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei