Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

Boc invită primarii să se înscrie pentru casele specialiştilor, dar le cere să ofere terenul aferent

Premierul Emil Boc a solicitat primarilor să transmită, până la 31 martie, date privind numărul locuinţelor care să fie construite în comune pentru specialiştii angajaţi în serviciile publice, atenţionându-i însă că trebuie să pună la dispoziţie minim 500 metri pătraţi pentru fiecare construcţie.

Datele vor fi transmise la Guvern prin intermediul prefecturilor.

El a mai cerut primarilor, într-o videoconferinţă organizată ieri, să participe la programul guvernamental privind construirea de locuinţe în mediul rural pentru specialişti doar în baza unei hotărâri a consiliului local, pentru a evita eventuale probleme juridice.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, programul "Renaşterea Satului Românesc" în cadrul căruia autorităţile estimează vor fi construite aproximativ 25.000 de locuinţe pentru specialiştii angajaţi în serviciile publice.

Primele zece case destinate medicilor, profesorilor sau poliţiştilor care vor să lucreze în mediul rural vor fi construite în a doua jumătate a acestui an, la un preţ cuprins între 30-35.000 euro, iar chiria va putea fi suportată de către autorităţile locale.

Locuinţele vor fi destinate câte una şefului de post şi medicului sau asistentului stabilit în localitate, iar restul vor fi alocate cadrelor didactice.

Casele vor avea două şi trei camere, pe un singur nivel sau nivel şi mansardă, cu suprafeţe utile între 100 şi 120 metri pătraţi şi un teren de 500 metri pătraţi.

Toate casele vor fi finanţate prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), nu vor putea fi vândute ulterior, iar preţul unei locuinţe va fi cuprins între 30.000 şi 35.000 euro. În acest scop, Ministerul Dezvoltării vrea să atragă până în 2011 în jur de 500 milioane lei din vânzarea altor locuinţe ANL către chiriaşii acestora.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a precizat că, pentru a atrage specialişti consiliile locale ale comunelor, va fi suportat costul chiriei locuinţelor, dar aceasta nu va putea fi mai mare decât cheltuielile de administrare.

Premierul Emil Boc a declarat recent, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul va lansa un program de construcţie de locuinţe în mediul rural pentru medici, profesori şi ingineri, pentru a le asigura acestora condiţii de a lucra la sate.

El a arătat că programul va fi derulat după modelul caselor parohiale, aplicat de Biserica Ortodoxă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc invită primarii să se înscrie pentru casele specialiştilor, dar le cere să ofere terenul aferent.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc invită primarii să se înscrie pentru casele specialiştilor, dar le cere să ofere terenul aferent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei