Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul general Chiţac s-a prezentat la Penitenciarul Rahova cerând să fie reîncarcerat

Fostul general Chiţac s-a prezentat, ieri seară, la Penitenciarul Rahova din Capitală, cerând să fie reîncarcerat, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse judiciare.

Avocatul lui Chiţac, Alice Drăghici, a declarat, ieri seară, pentru MEDIAFAX, că ştia încă de miercuri despre intenţia lui Chiţac de a se prezenta la penitenciar pentru a fi reîncarcerat, precizând că nu înţelege motivul juridic pentru care clientul ei îşi doreşte acest lucru.

"Am înţeles încă de ieri că vrea să meargă la penitenciar, mi-a spus că vrea asta ca să nu existe vreo problemă, vreo neregulă, vreun dubiu. I-am explicat că, din punct de vedere juridic, are tot dreptul să stea în libertate, însă este decizia dânsului şi o respect", a spus avocatul Alice Drăghici.

Drăghici a precizat că nu l-a însoţit pe fostul general la Penitenciarul Rahova, însă a aflat că acesta a solicitat o ambulanţă care să vină să-l ia de la spitalul unde era internat şi să-l ducă la penitenciar.

"Întrebăm de câteva zile ce avem de făcut în această situaţie, iar clientul meu, speriat să nu se interpreteze că ar vrea să evite detenţia, a decis să meargă la închisoare", a mai spus avocatul Alice Drăghici.

Curtea Militară de Apel a decis, miercuri, să rejudece cererea lui Mihai Chiţac, condamnat la 15 ani de detenţie pentru evenimentele de la Timişoara din decembrie 1989, care a fost eliberat din motive medicale din închisoare pentru a fi operat, instanţa solicitând, miercuri, date suplimentare medicilor.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti (TMTB) a decis, în 12 ianuarie, ca fostul general Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar pentru două luni, începând cu 15 februarie, când era programat pentru operaţie, decizia instanţei fiind executorie, deşi este recurată (contestată).

Chiţac a părăsit arestul Penitenciarului Jilava în 15 februarie, după ce în 13 februarie Curtea Militară de Apel a luat în discuţie contestaţia în cazul acestuia şi a stabilit termen de judecată pentru 24 februarie. Pentru că TMTB decisese eliberarea lui Chiţac din 15 februarie, iar termenul de judecată a contestaţiei s-a stabilit ulterior, însă decizia era executorie, condamnatul a fost pus în libertate.

Miercuri, Curtea a amânat pentru 24 martie rejudecarea contestaţiei privind eliberarea lui Chiţac, instanţa fiind în aşteptarea unor precizări medicale. Concret, s-a decis rejudecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei şi suplimentarea expertizei medicale cu menţionarea clară a afecţiunilor de care suferă fostul general şi dacă poate fi tratat sau nu în sistem penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul general Chiţac s-a prezentat la Penitenciarul Rahova cerând să fie reîncarcerat.
 Vizualizări articol: 326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul general Chiţac s-a prezentat la Penitenciarul Rahova cerând să fie reîncarcerat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei