Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: Nu vom disponibiliza personal medical, analiza vizează personalul administrativ

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, ieri, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Federaţiei "Sanitas", că nu se pune problema concedierilor în rândul personalului medical, pentru că multe specializări sunt neacoperite, dar se va face o analiză la nivelul personalului administrativ.

"Există multe specializări neacoperite şi nu se pune problema concedierilor sau demiterilor personalului medical, dar vom face o analiză la nivelul personalului administrativ. Acolo unde vom vedea o creştere semnificativă a numărului de angajaţi vom lua în discuţie posibilitatea disponibilizărilor", a declarat ministrul Sănătăţii, după întâlnirea de aproape două ore pe care a avut-o cu membrii Biroului Executiv al federaţiei sindicale.

Ministrul Cseke Attila a spus că îşi doreşte un parteneriat pentru 2010 cu Federaţia "Sanitas", întrucât este un an greu din punct de vedere financiar şi trebuie luate măsuri pentru eficientizarea costurilor.

"Am avut un dialog eficient cu reprezentanţii «Sanitas», ne dorim un parteneriat pentru 2010, an greu din punct de vedere financiar, în care trebuie să luăm măsuri pentru eficientizarea costurilor din sistem", a precizat Cseke Attila.

El a spus, totodată că legea salarizării unice a creat unele inadvertenţe în câteva judeţe, pe care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii încearcă să le rezolve.

 

Externalizarea unor servicii

Potrivit ministrului, una dintre măsurile posibile pentru eficientizarea sistemului ar putea fi externalizarea unor servicii, acţiune care de fapt este legală şi care se aplică de mai mulţi ani în câteva unităţi sanitare.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor, Cseke Attila a recunoscut că a existat o astfel de întâlnire, dar nu a vrut să facă precizări legate de conţinutul acesteia, spunând doar că s-a discutat despre sistemul sanitar, iar concluziile acesteia le va prezenta ulterior.

Liderul Federaţiei "Sanitas", Marius Petcu, a apreciat disponibilitatea ministrului Sănătăţii de a participa la această întâlnire şi de a recunoaşte deficitul de personal medical şi implicit faptul că nu pot fi realizate disponibilizări în rândul acestei grupe de angajaţi.

"Suntem mulţumiţi că am avut această întâlnire cu ministrul Sănătăţii la început de an, avem nevoie de un parteneriat şi de comunicare pentru rezolvarea problemelor din sistem. Apreciem faptul că ministrul nu a vorbit despre disponibilizări în sistemul sanitar, în condiţiile deficitului de personal pe care îl avem. Totuşi nu excludem posibilitatea ca pe parcursul anului să avem situaţii conflictuale, dar vom vedea cum pot fi rezolvate", a spus Petcu.

Liderul "Sanitas" a precizat că va avea o discuţie şi cu reprezentanţii conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, instituţia care gestionează fondurile.

Federaţia Sanitas va transmite Consiliului Naţinal al Organizaţiei care va avea loc în perioada 11-13 martie rezultatul discuţiilor purtate de Biroul Executiv cu ministrul Sănătăţii.

Reprezentanţii Federaţiei "Solidariatea Sanitară" solicită Ministerului Sănătăţii convocarea de urgenţă a unei întâlniri cu toate federaţiile sindicale din sectorul sanitar şi înfiinţarea Comisiei paritare de supraveghere a modului de aplicare a Legii 330/2009 privind salarizarea unitară în sistemul sanitar.

De asemenea, pentru că o bună parte din nemulţumirile salariaţilor este determinată de lipsa de comunicare între conducerile unităţilor sanitare şi salariaţi, sindicaliştii cer introducerea obligativităţii unităţilor sanitare de a explica în scris salariaţilor modul de calcul al salariilor, se arată într-un comunicat de ieri al federaţiei sindicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: Nu vom disponibiliza personal medical, analiza vizează personalul administrativ.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: Nu vom disponibiliza personal medical, analiza vizează personalul administrativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei