Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concedieri

Patru directori administrativi de spitale sucevene riscă să-şi piardă funcţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorii administrativi din patru spitale din judeţul Suceava ar putea rămâne fără posturi după ce ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat ieri, concedierea a 577 de directori care ocupă funcţiile de conducere create suplimentar în unităţile sanitare publice din ţară.

„Analizând documentul de pe site-ul ministerului, ar trebui să dispară funcţiile de directori administrativi din Spitalul Judeţean de Urgenţă, din spitalele municipale Fălticeni, Rădăuţi şi din spitalul Psihiatrie Siret, dar ţin să precizez că Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu a primit nici o hârtie oficială în acest sens”, a declarat ieri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioinginerul Adrian Popescu.

Documentul Ministerului Sănătăţii (MS) prevede reducerea numărului de funcţii de conducere (director) cu 28%, de la 2.069 la 1.492 de funcţii, însemnând 577 de funcţii.

Întrucât, în majoritatea cazurilor, funcţiile de director din cadrul comitetului director sunt ocupate interimar în urma numirii prin Ordin al ministrului Sănătăţii şi ţinând cont de necesitatea diminuării cheltuielilor salariale, MS va aplica măsura de reducere a numărului de funcţii de conducere din categoria „alţi directori” din spitalele publice menţionate prin încetarea interimatului. 

 

În urma concedierilor, MS va economisi peste un milion de lei pe lună

„Legea este mult prea permisivă în acest moment. Ne aflăm astăzi în situaţia în care în unele spitale mici, sub 400 de paturi, există şase funcţii de conducere, iar în altele cu peste 400 de paturi există şi câte zece funcţii de conducere. Aveam create suplimentar tot felul de funcţii de directori ocupate interimar, în special funcţiile de director de resurse umane, IT, logistic, director administrativ, pentru că acest lucru a fost permis prin Legea 95”, a declarat Attila Cseke.

Noile măsuri care vor fi introduse prevăd ca în unităţile sanitare clinice cu peste 400 de paturi să existe numai cinci funcţii de conducere (manager, director medical, director financiar, director de cercetare –dezvoltare şi director de îngrijiri), în unităţile sanitare clinice sub 400 de paturi să existe patru funcţii de conducere (fără directorul de îngrijiri), în unităţile sanitare neclinice cu peste 400 paturi vor exista patru funcţii de conducere (manager, director medical, director financiar şi director de îngrijiri), în unităţile sanitare neclinice sub 400 de paturi vor fi trei funcţii de conducere (manager, director medical, director financiar).

Reducerea celor 577 de funcţii de conducere va însemna o diminuare în medie a cheltuielilor cu salariile lunare de peste un milion lei/lună, mai precizează ministerul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru directori administrativi de spitale sucevene riscă să-şi piardă funcţiile.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru directori administrativi de spitale sucevene riscă să-şi piardă funcţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei