Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa 400.000 angajaţi din administraţia locală au încasat drepturi băneşti ilegale de 2 mil. euro

Aproximativ 400.000 de angajaţi din administraţia locală au încasat în perioada 2008-2009 drepturi băneşti care exced cadrul legal, în sumă de două milioane de euro, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina.

"Până la sfârşitul lui 2008, Curtea de Conturi a identificat 235.000 de salariaţi din autorităţile locale care au luat drepturi pe lângă lege. La sfârşitul lui 2009 erau aproximativ 400.000 de salariaţi care beneficiaseră de drepturi pe lângă cele prevăzute de lege. Potrivit rapoartelor Curţii, trebuie recuperate drepturi stabilite pe lângă lege în sumă de două milioane de euro", a spus Gherghina.

Oficialul MFP a recunoscut că pe medie suma este "într-adevăr foarte mică", reieşind în jur de 5 euro pe salariat.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu a dat câteva exemple de drepturi băneşti în afara legii, cum ar fi sporul pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, spor pentru refacerea capacităţilor de muncă, spor pentru refacerea după concediul de odihnă, indemnizaţii de hrană caldă, spor de reprezentare şi spor de cantină.

Mocanu a arătat că drepturile băneşti au fost acordate pe baza unor dispoziţii ale ordonatorilor principali de credite, hotărâri ale primarilor, hotărâri ale consiliilor locale sau consiliilor judeţene, prin aplicarea unor decizii judecătoreşti sau prin aplicarea unor prevederi ale contractelor colective de muncă.

De aceste drepturi au beneficiat atât demnitarii, cât şi personalul public angajat sau personalul contractant, respectiv cu contracte în colaborare.

El a arătat că, potrivit legislaţiei şi în interpretarea Curţii de Conturi, contractele colective de muncă nu pot invocate pentru salariaţii din sectorul public, care au un regim special şi ale căror venituri sunt reglementate prin lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 400.000 angajaţi din administraţia locală au încasat drepturi băneşti ilegale de 2 mil. euro.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 400.000 angajaţi din administraţia locală au încasat drepturi băneşti ilegale de 2 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei