Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răzvan Theodorescu vrea să candideze la şefia Academiei Române

Academicianul Răzvan Theodorescu, fost senator PSD şi ministru al Culturii în Guvernul Năstase, care şi-a anunţat, ieri, demisia din partid, a declarat pentru MEDIAFAX că vrea să candideze la funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în Academia Română, la alegerile din aprilie.

"Deocamdată asta e dorinţa mea", a spus Theodorescu, precizând că vizează, în principiu, funcţia de preşedinte al Academiei Române.

Alegerile pentru Biroul Prezidiului Academiei - format din preşedinte, cei patru vicepreşedinţi şi secretarul general - vor avea loc la începutul lunii aprilie, la sfârşitul unei legislaturi de patru ani.

În prezent, Biroul Prezidiului Academiei Române este format din Ionel Haiduc (preşedinte), vicepreşedinţii Dan Berindei, Marius Sala, Marius Iosivescu şi Florin Filip şi secretarul general Ion Păun Otiman.

Răzvan Theodorescu a demisionat, luni, din PSD, declarând pentru MEDIAFAX că a constatat, odată cu "circul" de la Congresul din 20 februarie, că această formaţiune politică a ajuns în derizoriu.

Theodorescu a afirmat că a realizat la Congresul extraordinar din 20 februarie că partidul nu a învăţat nimic din greşelile şi din înfrângerile din trecut. El a precizat că decizia lui nu are legătură cu rezultatul alegerilor pentru funcţiile de conducere din partid. "Demisia mea nu are legătură cu alegerea noului preşedinte, Victor Ponta, care este un om onorabil, bănuiesc. Îmi pare rău, dar eu nu mai pot sta într-un astfel de partid. Credeam că acest Congres va fi o zguduitură extraordinară. Faptul că a fost schimbat Mircea Geoană nu înseamnă nimic. Circul şi tot ce s-a prezentat în presă, de la oameni năimiţi să aplaude şi vrăjitoare, m-au convins să demisionez. Credeam că flăcăra violetă şi atacurile energetice au fost un episod peste care s-a trecut, dar am constatat că, de fapt, partidul a intrat în derizoriu", a declarat Theodorescu.

El a menţionat că a ales şi o formulă de fair-play pentru a-şi motiva demisia, argumentând că nu şi-a mai plătit cotizaţia de doi ani.

Fostul ministru social-democrat a precizat că, deocamdată, nu a luat nicio decizie legată de eventuala înscriere într-un alt partid.

"Rămân un om puternic ataşat valorilor de stânga. Deocamdată stau şi aştept să văd ce se va întâmpla în perioada următoare. Rămân om de stânga şi aştept să văd ce oameni sunt în diverse zone. Dacă nu, rămân la studiile mele", a mai spus Theodorescu.

Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române, a fost ministru al Culturii în Guvernul Năstase. El a fost senator în două legislaturi, între 2000 în 2008. Theodorescu a candidat şi la alegerile parlamentare din 2008 pentru Senat, însă nu a obţinut un nou mandat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răzvan Theodorescu vrea să candideze la şefia Academiei Române.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răzvan Theodorescu vrea să candideze la şefia Academiei Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei