Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă la grupa peste 24 ani, cu avizul medicului

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin va fi extinsă din martie la grupa peste 24 ani, imunizarea fiind realizată gratuit în cadrul cabinetelor ginecologice şi de planificare familială din sistemul sanitar, dar numai la recomandarea medicului ginecolog, informează Ministerul Sănătăţii.

Tot din martie, vaccinarea persoanelor cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani se va putea realiza, din martie, şi în cabinetele de ginecologie şi a celor de planificare familială din sistemul sanitar, nu numai în cadrul cabinetelor şcolare şi ale medicilor de familie aşa cum era prevăzut până acum, se precizează într-un comunicat de vineri al Ministerului Sănătăţii remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit MS, noile măsuri au fost decise în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Comisiilor de specialitate de medicină de familie şi obstetrică - ginecologie.

Până miercuri au fost vaccinate 16.324 de persoane, dintre care 11.731 cu vârste între 12-14 ani, 3.365 având între 15 şi 19 ani şi 1.228 pentru grupa de vârstă 20-24 ani. Vaccinarea este gratuită şi va continua şi în 2010, potrivit comunicatului Ministerului Sănătăţii.
Începând din noiembrie 2009, Ministerul Sănătăţii a demarat a doua campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin (HPV).

Înainte să înceapă vaccinarea a fost realizat un studiu la nivel naţional pentru evaluarea reultatelor campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare antiHPV.

Conform acestuia, 52% dintre cei care şi-au exprimat o decizie de acţiune sunt de acord cu vaccinarea elevelor în vârstă între 12-14 ani.

În decembrie 2009, comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii a hotărât şi extinderea campaniei de vaccinare la grupa de vârstă 12-24 ani, atât prin cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, cât şi prin cabinetele medicilor de familie.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a achiziţionat pentru imunizarea elevelor din clasele VI-a şi a VII-a, precum şi pentru grupele de vârsta 12 - 24 ani, 4.551 de doze. Potrivit DSPMB, la nivelul instituţiilor de învăţământ superior au fost vaccinate cu prima doză şase studente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă la grupa peste 24 ani, cu avizul medicului.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă la grupa peste 24 ani, cu avizul medicului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei