Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 650.000 de ţigări şi 600 litri de alcool, confiscate într-o zi în urma controalelor Poliţiei

Amplă acţiune a Poliţiei Române privind combaterea faptelor ilicite ce se pot comite în perioada de lichidare a stocurilor de ţigări şi băuturi alcoolice din magazinele de tip duty-free a determinat confiscarea, într-o zi, a peste 650.000 de ţigări şi 600 de litri de alcool.

"În urma controalelor efectuate de oamenii legii, în ultimele 24 de ore, pe linia comercializării produselor de tutun şi băuturi alcoolice provenite din magazinele de tip duty-free, au fost indisponibilizate peste 652.460 de ţigări şi 600 litri de alcool. De asemenea, au fost constatate 22 de infracţiuni şi aplicate 241 de sancţiuni contravenţionale", precizează, vineri, Poliţia Română.

Concret, 670 de poliţişti şi 144 specialişti din cadrul altor autorităţi de aplicare a legii au participat la controalele desfăşurate în ultimele 24 de ore pentru punerea în aplicare a planului de acţiune privind combaterea faptelor ilicite ce se pot comite în perioada de lichidare a stocurilor de ţigări şi băuturi alcoolice din magazinele de tip duty-free.

Aceştia au verificat 501 de agenţi economici şi controlat 1.626 mijloace de transport. De asemenea, au constatat 22 de infracţiuni, în care sunt cercetate 31 de persoane şi ridicat în vederea cercetărilor 652.460 de ţigări, în valoare de aproximativ 165.000 de lei, şi 600 litri de alcool, în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, oamenii legii au aplicat 241 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 285.170 de lei, în urma constatării contravenţiilor fiind indisponibilizate 617.350 de ţigări, în valoare de 95.222 de lei şi 313 litri de băuturi alcoolice, în valoare de 7.468 de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu Garda Financiară, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, acţionează pentru combaterea ilegalităţilor cu ţigări şi alcool provenite din magazinele în regim duty-free.
Urmare a Ordinului Ministrului Finanţelor Publice 202/12 februarie 2010, au fost excluse din lista mărfurilor ce pot fi vândute în regim duty-free produsele din tutun şi băuturile alcoolice. Astfel, din iniţiativa Poliţiei Române a fost elaborat un plan de acţiune, care are ca scop prevenirea şi combaterea faptelor ilicite ce se pot comite în perioada de lichidare a stocurilor.

Au fost constituite echipe comune care acţionează pentru verificarea legalităţii comercializării/achiziţiionării de ţigarete şi băuturi alcoolice din magazinele duty-free, precum şi a transferului de astfel de produse.

De asemenea, poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul structurilor cu care se colaborează, verifică zonele unde se comercializează produse provenite din magazinele duty-free (târguri, pieţe, oboare), iar pe căile rutiere organizează filtre, în vederea descoperirii transporturilor ilegale de ţigări şi alcool.

Pe baza unei analize făcute la data de 16 februarie, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, a decis suplimentarea cu echipe de specialişti din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Fraudelor, Direcţia Poliţiei de Ordine Publică şi Direcţia Rutieră, a efectivelor care acţionează în judeţele Timiş, Satu-Mare, Suceava, Mehedinţi şi Contanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 650.000 de ţigări şi 600 litri de alcool, confiscate într-o zi în urma controalelor Poliţiei.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 650.000 de ţigări şi 600 litri de alcool, confiscate într-o zi în urma controalelor Poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei