Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 500.000 de ţigări şi 207 litri băuturi alcoolice, confiscate în urma unui control la duty-free

Sute de poliţişti şi inspectori ai altor instituţii au dat amenzi de 220.000 de lei şi au confiscat peste 500.000 de ţigări şi 207 litri de băuturi alcoolice, iar 14 persoane sunt cercetate pentru infracţiuni, în urma unui control ce a avut loc, marţi, la magazinele duty-free din întreaga ţară.
Controlul de marţi, la care au participat 426 de poliţişti şi 99 de angajaţi ai altor instituţii de stat, a avut drept scop prevenirea fraudelor cu ţigări şi alcool în perioada în care duty-free-urile trebuie să-şi lichideze stocurile ca urmare a unui act normativ prin care acestea nu mai pot fi vândute în aceste magazine, arată Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat de presă.
Echipele au verificat 320 de firme şi 1.348 de maşini şi camioane aflate în zonele în care se vând de regulă ţigări şi alcool în regim duty-free.
"Au fost constatate 14 infracţiuni în care sunt cercetate 14 persoane, fiind ridicate în vederea cercetărilor 136.360 de ţigări, în valoare de 36.300 de lei", precizează Poliţia Română.
Totalul celor 146 de amenzi dispuse a fost de 220.970 de lei, în urma constatării contravenţiilor fiind confiscate 411.060 de ţigări, în valoare de 229.070 de lei, şi 207 litri de băuturi alcoolice, în valoare de 6.660 de lei.
Începând de vinerea trecută, printr-un ordin al ministrului Finanţelor Publice, ţigările şi alcoolul au fost excluse de pe lista mărfurilor ce pot fi vândute în regim duty-free. Actul interzice şi transferul între magazinele duty-free aparţinând aceluiaşi operator economic de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri, alte băuturi spirtoase şi produse din tutun.
Echipe comune de poliţişti, vameşi şi jandarmi au început încă de luni controalele în magazinele duty-free, pentru a depista persoane care achiziţionează cantităţi foarte mari de tutun sau alcool.
Totodată, poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti antifraudă, verifică pieţele şi târgurile în care se vând produse cumpărate din magazine duty-free. În plus, poliţiştii rutieri au organizat filtre pentru a descoperi transporturi ilegale de ţigări şi alcool.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500.000 de ţigări şi 207 litri băuturi alcoolice, confiscate în urma unui control la duty-free.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500.000 de ţigări şi 207 litri băuturi alcoolice, confiscate în urma unui control la duty-free0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei