Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Podul Rădăuţi Prut - Lipcani, între România şi R.Moldova, a fost inaugurat

Podul Rădăuţi Prut - Lipcani a fost inaugurat ieri, devenind al zecelea punct de trecere a frontierei între România şi Republica Moldova, informează ediţia online a ziarului Timpul.
Uniunea Europeană a contribuit cu 11 milioane de euro la acest proiect.
Primul cetăţean moldovean care a trecut prin noul punct vamal a fost însuşi premierul Vlad Filat. "După 66 de ani, este în sfârşit posibilă trecerea peste râul Prut. Cu un an în urmă, la o acţiune de protest, când am rupt o bucată de sârmă ghimpată, am spus că vom scoate tot gardul de sârmă, iar podul va fi pus în funcţiune. Iată că am reuşit, pas cu pas. Noi ne dorim să trăim liber şi să circulăm liber", a declarat Filat.
Panglica inaugurală a fost tăiată împreună cu ministrul român al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Acesta a precizat că podul Rădăuţi - Lipcani este cel de-al zecelea punct de trecere a frontierei dintre R.Moldova şi România. "De la sfârşitul lunii martie veţi putea trece pe aici fără vize, pentru că Acordul de mic trafic va intra în vigoare! Sperăm să vedem cât mai curând permisul european de mic trafic", a subliniat ministrul român.
La rândul său, Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R.Moldova, şi-a exprimat speranţa că acest proiect va fi şi o oportunitate de dezvoltare a euroregiunii. "Vă felicit pentru acest eveniment. Eu sunt originar din Germania de Est şi am trecut prin astfel de momente. Ştiu că este o mare bucurie pentru dumneavoastră", a spus oficialul european.
Într-o primă etapă, punctul vamal de la Rădăuţi va fi unul provizoriu, au anunţat autorităţile române. Ulterior, autorităţile din Botoşani vor face demersuri la Guvernul român pentru construirea unui sediu permanent.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul Rădăuţi Prut - Lipcani, între România şi R.Moldova, a fost inaugurat.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Podul Rădăuţi Prut - Lipcani, între România şi R.Moldova, a fost inaugurat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei