Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

26.000 de persoane au trecut pragul Palatului Parlamentului

Peste 26.000 de persoane au trecut în două zile pragul Palatului Parlamentului, în cadrul evenimentului "Parlament deschis", preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, anunţând că acţiunea ar putea fi reluată "într-o perioadă de timp relativ scurtă".
Dacă în prima zi au fost circa circa şase mii de vizitatori, număr redus din cauza vremii nefavorabile, duminică numărul celor care au intrat în clădirea Parlamentului a fost de peste 20.000 de persoane , potrivit estimărilor organizatorilor.
Atât sâmbătă cât şi duminică, primele grupuri de vizitatori au fost conduse prin sălile deschise publicului chiar de către Anastase.
Ea a completat prezentarea făcută de ghizii Camerei cu explicaţii despre procesul legislativ şi activitatea sa, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, a făcut fotografii cu vizitatorii şi le-a prezentat musafirilor cabinetul său, de lângă sala de plen a Camerei.
Anastase, a afirmat, acest eveniment a fost "o acţiune impresionantă" şi că, de aceea, a decis, consultând o parte din colegii din Biroul Permanent, prin telefon, ca programul să fie prelungit cu încă o oră.
"Până la ora 15.00 deja intraseră 15.500 de oameni, chiar am văzut nişte fotografii şi am fost impresionată de câţi oameni au venit şi au stat la coadă să intre în Parlament", a spus Anastase.
Ea a calificat acţiunea drept una de succes şi le-a mulţumit colegilor din Biroul Permanent, împreună cu care a avut această iniţiativă, Anastase arătând că se gândeşte serios să o repete într-o perioadă de timp relativ scurtă.
"Dincolo de faptul că foarte mulţi oameni au venit să viziteze Parlamentul, întrebările lor au vizat şi activitatea noastră legislativă şi sper ca acesta să fie un prim pas către crearea unei punţi prin care şi cei care ne dau votul înţeleg mai multe despre ce facem noi în Parlament şi, în timp, sper să se transforme într-o relaţie de încredere", a mai spus ea.
Roberta Anastase a opinat că evenimentul ar putea constitui un record. "Cred că este un record. Au mai fost peste 20.000 de vizitatori atunci când acţiunea a durat o săptămână, dar, în două zile, un număr atât de mare nu cred că a mai înregistrat Parlamentul", a opinat preşedinta Camerei Deputaţilor.
Camera Deputaţilor a organizat sâmbătă şi duminică, pe 13 şi 14 februarie, a şasea ediţie a evenimentului „Parlament deschis”, de această dată vizitatorii având acces la câteva spaţii care nu fac parte, în mod obişnuit, din circuitul de vizitare, respectiv Cabinetul Preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, salonul oficial “I.G.Duca" şi sala "Mihai Viteazu".
Grupurile de vizitatori au avut, de asemenea, acces în sălile reprezentative pentru activitatea Camerei Deputaţilor - "I.I.C. Brătianu", "Take Ionescu", "Unirii", "Al.I.Cuza", "Spiru Haret", "Nicolae Iorga", "Nicolae Bălcescu" şi "Galeria de Onoare".
Vizitatorii au primit din partea organizatorilor pliante despre sălile Palatului Parlamentului, despre desfăşurarea procesului legislativ, precum şi fotografii surprinse de fotografii Camerei în timpul vizitei.
La ora transmiterii acestei ştiri, în curtea Palatului Parlamentului se află câteva sute de persoane, care vor vizita incinta în următoarea oră şi jumătate. Porţile exterioare ale clădrii au fost închise la ora 17.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26.000 de persoane au trecut pragul Palatului Parlamentului.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26.000 de persoane au trecut pragul Palatului Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei