Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai greco-catolicilor condamnă practicile făcute de vrăjitoare pentru blestemul flăcării violete

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi cei ai Bisericii Greco-Catolice spun că acestea condamnă practicile realizate de vrăjitoare, sfătuindu-i pe oamenii să nu recurgă la astfel de ritualuri.
"Biserica Ortodoxă condamnă astfel de practici şi îi sfătuieşte pe oameni să nu recurgă la aşa ceva, pentru că se îndepărtează de spiritul credinţei. Trebuie evitate astfel de acţiuni, care nu au nimic de-a face cu Biserica şi cu principiile creştine. Sunt manifestări care nu au de-a face cu Dumnezeu, ci doar cu Diavolul", a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bogdan Ivanov, întrebat despre ritualul de la Cluj-Napoca al celor cinci vrăjitoare care vor să desfacă blestemul flăcării violete despre care spun că s-a abătut asupra Parlamentului României.
Potrivit acestuia, Biserica nu poate porni, acum, o "cruciadă împotriva vrăjitoarelor", ci poate doar să-i sfătuiască pe credincioşi să nu apeleze la astfel de ritualuri.
"Singura rezolvare a problemelor o oferă Dumnezeu, iar Diavolul oferă doar pseudosoluţii. Astfel de ritualuri sunt false soluţii", a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.
La rândul său, Daniel Avram, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, a declarat că o biserică creştină nu poate fi de acord cu astfel de practici.
"O biserică creştină nu poate fi de acord cu astfel de practici. Singura nădejde o avem în Dumnezeu şi doar Dumnezeu are grijă de noi, de ţară şi de politicieni. În Dumnezeu ar trebui să ne punem încrederea, nu în vrăjitoare sau în alte forţe care nu vor avea niciun efect", a spus Avram.
Cinci vrăjitoare au început, vineri seară, la Cluj-Napoca, un ritual care va dura nouă zile şi nouă nopţi, prin care vor să desfacă blestemul flăcării violete despre care spun că s-a abătut asupra Parlamentului României. Ritualul a continuat la sfârşitul săptămânii trecute pe malul râului Someş, dar şi pe cel al Arieşului, iar marţi seară s-a desfăşurat în pădurea Baciu şi în cimitirul din comună.
Cele cinci vrăjitoare susţin că au primit felicitări pentru demersul lor din partea unor "guvernanţi şi parlamentari".
Pe de altă parte, parlamentarii clujeni dezaprobă ritualul celor cinci vrăjitoare de dezlegare a blestemului flăcării violete abătut asupra Parlamentului şi afirmă că astfel de acţiuni afectează imaginea Parlamentului şi chiar a României ca ţară membră a Uniunii Europene.
Soţia liderului PSD, Mihaela Geoană, a declarat, în 16 ianuarie, la Antena 3, că soţul său a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finală din campania prezidenţială şi că şi ea a simţit aceste influenţe.
Cu o seară în urmă, la acelaşi post de televiziune, Mircea Geoană negase că s-ar fi simţit fără energie la dezbaterea televizată din turul al doilea al prezidenţialelor, apreciind că acestea ar fi scuze puerile, însă afirmase că Traian Băsescu apelează la ajutorul unor persoane care au capacităţi paranormale şi care au fost în sală în timpul dezbaterii respective.
"Eu am văzut în timpul dezbaterii, deci în dezbaterea respectivă, oameni care lucrează cu Băsescu pe acest domeniu, prezenţi exact în dreapta camerei de luat vederi. (...) Îşi făceau treaba. Ce făceau, ce nu făceau, nu ştiu, dar i-am văzut cu ochii mei, îi ştiu cine sunt. Şi i-am văzut şi la Cotroceni, în timpul discuţiilor cu partidele politice. Acelaşi cetăţean, stând liniştit, într-un colţ", a relatat liderul PSD.
Ulterior, Mircea Geoană a declarat că nu crede în atacuri energetice sau în influenţe ezoterice, el precizând că spusele sale referitoare la o persoană care nu avea ce să caute la confruntările din campania electorală au fost denaturate.
Întrebat despre discuţiile recente referitoare la influenţe ezoterice, Geoană a precizat: "Eu nu am vorbit de aşa ceva. Eu am spus că am remarcat o persoană care mi s-a părut că nu avea ce să caute acolo (la confruntările din campanie, n.r). Atâta tot. Nu cred în aceste chestiuni şi nu vreau să comentez aceste chestiuni".
El a arătat că spusele sale au fost denaturate în mod deplasat şi a precizat că este evident că aceste lucruri sunt folosite în campania internă din PSD.
De altfel, tema a fost comentată de mai mulţi lideri politici, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmând că referirile la "flacăra violet" şi la "atacurile energetice" reprezintă "o întoarcere la Nostradamus", în timp ce senatorul PSD Miron Mitrea a spus că Mircea Geoană ar trebui să părăsească funcţiile de preşedinte al PSD şi al Senatului, în condiţiile în care îşi motivează, în mod "ridicol şi penibil", acţiunile prin "atacuri energetice" la adresa sa şi a familiei sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai greco-catolicilor condamnă practicile făcute de vrăjitoare pentru blestemul flăcării violete.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai greco-catolicilor condamnă practicile făcute de vrăjitoare pentru blestemul flăcării violete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei