Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul interzice vânzarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice asimilate drogurilor

Guvernul a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri.
Actul normativ introduce în categoria drogurilor 27 de substanţe şi 9 plante etnobotanice cu efect halucinogen, care nu mai pot fi deţinute şi comercializate.
Ordonanţa de urgenţă va intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial, iar pentru distrugerea produselor aflate pe stoc va fi acordat un anumit interval de tranziţie.
Actul normaiv permite doar anumitor persoane specializate să mai deţină astfel de plante, dar numai în cantităţi mici, pentru tratament terapeutic şi utilizarea ca eşantion de probă şi comparaţie cu alte produse similare care vor fi eventual descoperite ca fiind vândute ilegal.
Potrivit listei, substanţele şi plantele incluse în lista produselor interzise sunt: DOC (2,5-dimetoxi-4-cloroamfetamin) = 1-(4-clor-2,5-dimetoxifenil)propan-2-amina; DOI (2,5-dimetoxi-4-iodoamfetamina) = 1-(2,5-dimetoxi-4-iodofenil)-propan-2-amina; 4-metilmetcatinona (mefedrona) = 1-(4-metilfenil)-2-metilaminopropan-1-ona; Fluorometcatinona (flefedrona) = 1-(fluorofenil)-2-(metilamino)propan-1-ona; 4-metoximetcatinona (metedrona) = 1-(4-metoxifenil)-2-(metilamino)propan-1-ona; ß-ceto-MDMA (metilona) = 2-metilamino-1-(3,4-metilendioxifenil)propan-1-ona; ß-ceto-MBDB (butilona) = 1-(1,3-benzodioxol-5-il)-2-(metilamino)butan-1-ona; CPP (clorofenilpiperazina); TFMPP (trifluorometilfenilpiperazina); BZP (benzilpiperazina); CP 47,497 = 2-(3-hidroxiciclohexil)-5-(2-metiloctan-2-il)fenol; JWH-018 = Naftalen-1-il-(1-pentilindol-3-il)metanona; Indanylamphetamine; toate speciile din genul Psilocybe; amida acidului lisergic; Rivea Corymbosa (L.) Hallier f.; toate speciile din genul Argyreia; Nymphaea caerulea Sav; Acid ibotenic; Muscimol; Amanita muscaria (L:Fr.) Lam; Amanita pantherina; Ketamina; Salvia divinorum Epling & Jativa; Salvinorin A-F; Tabernanthe iboga (L.) Nutt.; Ibogaina; Mitragyna speciosa Korth (Kratom); 7-hidroximitragynina; Mitragyna; Nitril de amil; Bromo-dragonfly = 1-(8-Bromobenzodifuran-4-il)-2-aminopropan; Gama-butirolactona (GBL) = Dihdrofuran-2(3H)-ona.

 

Adolescent internat la Spitalul Judeţean Vâlcea după ce a consumat produse etnobotanice

Un adolescent în vârstă de 17 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost internat în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea, după ce s-a intoxicat cu produse etnobotanice, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, comisar Simona Dumitrică, băiatul a fost diagnosticat cu intoxicaţie cu plante etnobotanice, iar starea de sănătate a adolescentului a impus internarea la secţia pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru tratament şi investigaţii de specialitate.
"Adolescentul este în continuare sub supraveghere medicală. De la începutul acestui an, acesta este cel de-al cincilea caz de pacient internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă diagnosticat cu intoxicaţii produse de consumul plantelor etnobotanice", a declarat comisar Simona Dumitrică.
Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a suspendat printr-un ordin activitatea a cinci magazine care comercializau produse etnobotanice în municipiul Râmnicu Vâlcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul interzice vânzarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice asimilate drogurilor.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul interzice vânzarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice asimilate drogurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei