Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensiile speciale, recalculate în 5 luni fără excepţii, dar se ţine cont şi de contribuţia statului

Pensiile speciale vor fi recalculate în termen de cinci luni de la data intrării în vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, fără să fie acceptată nici o excepţie, dar ţinând cont că statul a suportat o parte din contribuţia socială în cazul anumitor categorii, a declarat premierul Emil Boc
"Pensiile speciale vor fi recalculate potrivit principiului contributivităţii, fără nicio excepţie", a spus Boc.
Întrebat de presă ce se va întâmpla în cazul poliţiştilor, premierul a precizat că şi pensiile acestora vor fi recalculate, dar se va avea în vedere că statul a contribuit pentru aceştia cu o parte din contribuţia socială.
"Se va recalcula pensia potrivit contributivităţii, având însă în vedere că statul a contribuit pentru ei un număr important de ani şi fiecare pe măsura contribuţiei pe care a avut-o va primi pensia aferentă", a spus Boc.
Sindicaliştii susţin că Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu ar trebui să se aplice retroactiv, aşa cum prevede proiectul de act normativ, precizând că ar putea fi intentate multe procese pe această temă, întrucât nici o altă lege nu s-a mai aplicat retroactiv.
Reprezentanţii Ministrului Muncii au avut, ieri, o ultimă discuţie cu partenerii sociali pe tema proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, înainte ca documentul să intre în şedinţa de Guvern de astăzi. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii, proiectul de lege ar putea fi trimis în 15 februarie în Parlament, dacă Guvernul îl va adopta astăzi.
Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii prevede aplicarea retroactivă, acest principiu nefiind valabil niciodată în vreun act normativ.
"Dacă se merge pe recalculare şi pe principiul retroactivităţii, cu siguranţă vor fi multe procese. (…) Am cerut să ni se explice cum se va face recalcularea şi n-au ştiut să ne răspundă. În viziunea celor care au făcut această lege, ea trebuie să se aplice retroactiv", a declarat vicepreşedintele "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu.
Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) au spus, luni, că vor da în judecată Guvernul şi pe premierul Emil Boc, cerând neincluderea pensiilor militare de stat în proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice. SCMD consideră că adoptarea Legii pensiilor în actuala formă, cu includerea militarilor şi poliţiştilor, ar fi o gravă eroare.
Secretarul general al SCMD, Constantin Monac, a precizat că sindicatul va trimite scrisori de protest în acest sens Preşedinţiei, Guvernului şi parlamentarilor şi va declanşa proteste de stradă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensiile speciale, recalculate în 5 luni fără excepţii, dar se ţine cont şi de contribuţia statului.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pensiile speciale, recalculate în 5 luni fără excepţii, dar se ţine cont şi de contribuţia statului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
(10 feb 2010, 12:49:04
Foarte bine, este o masura foarte buna, salut guvernul pentru aceasta initiativa. Eram impotriva guvernului, dar aceasta este o masura pe care nu credeam ca o va lua. Nu este normal ca unii sa aiba pensii de 3000-10000Ron iar salariati cu studii superioare 700-800Ron. Se poate? Unde este echitatea? Oare stau militarii, politistii, judecatorii toata ziua pe baricade si lupta pentru tara sau fac diverse invarteli? Daca au curajul sa promoveze si aplica aceasta lege sunt obligat sa ii votez.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei