Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Din noiembrie, sumele pentru deszăpezire au ajuns la 80 de milioane de euro

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marţi, la Senat, că sumele pe care ministerul trebuie să le plătească pentru deszăpezire, din noiembrie până în prezent, se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro.
Berceanu a declarat, înaintea întâlnirii cu senatorii democrat-liberali, că ministerul a dat până acum pentru dezăpezire de trei ori şi jumătate, aproape de patru ori mai mult decât a programat şi s-au cheltuit în alte luni mai blânde şi mai normale.
"Din moment ce am cheltuit mai mult acum, vom avea sume la dispoziţie mai restrânse pentru întreţinerea de vară, dacă nu vom găsi nişte soluţii care acum nu neapărat se întrevăd, şi mă refer la rectificări bugetare, la încasări mai bune, lucruri de genul ăsta", a spus ministrul Transporturilor.
Întrebat la ce sumă se situează cheltuielile cu deszăpezirea în această iarnă, Berceanu a spus că nu a făcut neapărat un total sub formă de cifre.
"M-am uitat la nişte cantităţi lunare şi cantităţi de produse - sare, nisip - şi cantităţi de servicii, pentru că avem contracte multianuale, care sunt făcute de acum câţiva ani şi, în cadrul unui contract multianual, firma care a câştigat prin licitaţie la nişte tarife fixe prestează serviciile pe care le cerem noi. Iarna, dăm comanda de dezăpezire şi sunt nişte tarife. Nu am făcut neapărat o sumă, dar probabil că vom ajunge, din noiembrie până în prezent, la vreo 80 de milioane de euro, dar am văzut comparativ ce lucrări s-au făcut acum un an ce se făcea în februarie şi ce se face acum", a spus el.
Despre necesitatea unor demiteri în urma situaţiei din ultimele zile, ministrul a spus că a mai avut şi astfel de atitudini când a fost o problemă legată de persoana care nu a organizat şi nu şi-a pregătit anumite lucruri care făceau parte din fişa postului.
"La ora actuală, nu neapărat am astfel de cazuri şi nu neapărat demiţând o persoană sau alta o să avem mai mulţi bani sau vom face nişte acţiuni mai eficiente. Nu am sesizat niciun fel de abatere de tipul ăsta, cineva care nu s-a preocupat şi a stat undeva la căldurică, pentru a rezolva problemele de la distanţă. Toţi au fost pe teren, au ştiut, probabil că a avut un efect şi partea de demiteri anterioară", a explicat Berceanu, menţionând că s-a reuşit în mare parte să se menţină nişte trasee în funcţiune.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Din noiembrie, sumele pentru deszăpezire au ajuns la 80 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Din noiembrie, sumele pentru deszăpezire au ajuns la 80 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei