Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2010 - Anul XV, nr. 33 (4324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul trecut, poliţiştii au confiscat peste 13 milioane de litri de alcool

Peste 270 de persoane au fost cercetate în anul 2009 de către poliţiştii de la investigarea fraudelor, pentru crearea unui prejudiciu de peste 1.560.000 lei prin încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la operaţiunile cu alcool.
Poliţiştii au aplicat amenzi de 590.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, informează Poliţia Română.
În anul 2009, poliţiştii de la de investigarea fraudelor au acţionat atât independent, cât şi împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii (Garda Financiară, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională a Vămilor) pentru a verifica respectarea dispoziţiilor legale referitoare la operaţiunile cu alcool.
Prin investigaţiilor efectuate, în anul 2009 poliţiştii au soluţionat 200 de dosare penale, în care au fost cercetate 272 de persoane pentru săvârşirea a 398 de infracţiuni, prejudiciul total estimat fiind de 1.560.000 de lei.
Pentru nergulile constatate în acest domeniu, poliţiştii au aplicat 484 de amenzi contravenţionale, în valoare de peste 590.000 lei şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei.
Unul dintre cazurile investigate de oamenii legii anul trecut a avut ca punct de plecare 18 septembrie, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Cluj, împreună cu specialişti din cadrul ANAF - Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, au identificat un autocamion staţionat în afara părţii carosabile, fără ca şoferul să fie la volan sau în apropiere.
Întrucât în zona acestui mijloc de transport mirosea puternic a alcool, oamenii legii au rămas în zonă până la sosirea conducătorului auto. Echipa de control a constat că se încălca dispoziţiile legale potrivit cărora toate transporturile în vrac de alcool şi de distilate trebuie să poarte sigiliul supraveghetorului fiscal şi să fie însoţite de documente justificative. De asemenea, uşile compartimentului de marfă nu erau sigilate.
Conducătorul autocamionului, S.M., din judeţul Alba, a declarat faptul că a condus autovehiculul unei societăţi comerciale dinspre Maramureş spre Alba, fără ştirea patronului, un transport de băuturi alcoolice pentru care nu poate prezenta documente de provenienţă şi nici detalii despre expeditor şi destinatar.
În urma celor constatate, echipa de control a luat măsura confiscării celor 9.000 de litri de alcool etilic care se găseau în atocamion, în valoare de 550.000 lei. De asemenea, în conformitate cu prevederile OUG 93/2009 privind unele masuri pentru întarirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri, mijlocul de transport, în valoare de 65.000 de lei, a fost confiscat şi a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 100.000 de lei.
Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal faţă de S. M., pentru săvârşirea infracţiunii de achiziţionare de alcool etilic de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizati pentru producţie, acesta neputând face dovada plăţii accizelor datorate bugetului de stat, prevăzute în Codul fiscal.
Un alt caz rezolvat de poliţişti este cel din 25 septembrie 2009, când lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău l-au identificat în trafic pe T. O. (64 de ani), în timp ce conducea o autoutilitară încărcată cu 12.280 litri băuturi alcoolice, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Întregul volum de alcool, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost confiscat, iar bărbatul, administrator al unei societăţi comerciale din Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul trecut, poliţiştii au confiscat peste 13 milioane de litri de alcool.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anul trecut, poliţiştii au confiscat peste 13 milioane de litri de alcool0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei