Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opţiune

Flutur merge pe varianta Partidul Popular, în loc de PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţiile judeţene ale PD-L nu dau nici un mandat liderilor lor pentru întâlnirea de la Braşov, de la sfârşitul acestei săptămâni, la care conducerea PD-L discută cu uşile închise despre modernizarea partidului şi despre modificările de statut ce ar urma să fie propuse la viitoarea convenţie naţională.
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că deocamdată democrat-liberalii sunt la faza în care stabilesc componenţa nominală a comitetului care va lucra la modificarea statutului şi la calendarul alegerilor interne şi nu este cazul ca organizaţiile judeţene să dea mandat de poziţie liderilor lor. În opinia liderului PD-L, schimbarea de statut, de denumire şi de siglă trebuie percepută ca un lucru firesc în evoluţia unui partid, pe principiul că „schimbarea nu înseamnă sancţionare, ci progres”.
„Vor fi discuţii politice despre paşii care trebuie urmaţi. Ca partid la guvernare trebuie să asiguri coerenţa, trebuie să stabilim un calendar de alegeri, nu am discutat mai mult de atât. Nu ni s-a cerut un mandat, ca să mergem acolo cu ceva. Asta a fost săptămâna trecută la un alt partid, din câte am înţeles, dar a fost neoficial”, a declarat Flutur.

 

Schimbările de nume, siglă şi statut „sunt normale” în evoluţia unui partid

Acesta a precizat că echipa care va lucra la modificarea statutului, din care face parte şi el, va primi propunerile din teritoriu şi le va analiza. Pentru Flutur, viitorul nume al PD-L ar trebuie să fie Partidul Popular, „un partid de dreapta puternic” şi trebuie găsită „cea mai bună soluţie pentru a face un singur partid de dreapta, nu trei partide”.
„Partidul Popular European a coagulat forţele de dreapta şi noi trebuie să ne comportăm la fel. PD-L este partidul care s-a legitimat în fieful de dreapta - Transilvania, Banat, Bucovina şi marile oraşe şi trebuie să se definească drept un partid de dreapta. Eu nu cred că mai merge teoria că cine spune primul că e de dreapta e de dreapta. Acest partid a fost validat în patru rânduri de alegeri şi dacă vrei să-ţi schimbi sigla şi să-ţi rezolvi problema legată de denumire este o chestiune normală, cu atât mai mult cu cât ai probat prin alegeri că ce ai făcut până acum e bine”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur merge pe varianta Partidul Popular, în loc de PD-L.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur merge pe varianta Partidul Popular, în loc de PD-L5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei