Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Importurile de gaz din Rusia nu au fost suplimentate, sunt conforme prevederilor contractuale

Cantităţile de gaz achiziţionate de România din Federaţia Rusă în această perioadă nu au fost suplimentate, ci se încadrează în prevederile contractelor încheiate de importatori pe termen mediu şi lung, a anunţat, ieri, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
"În aceasta perioadă nu se importă suplimentar gaze naturale, cantităţile provenite din Federaţia Rusa încadrându-se în prevederile contractelor încheiate de importatorii de gaze pe termen mediu şi lung. Precizăm că, în funcţie de valorile temperaturilor înregistrate, aceste cantităţi pot fluctua, în minus sau în plus, în limitele contractuale, pentru a asigura furnizarea gazului natural în condiţii de siguranţă", se arată într-un comunicat al instituţiei.
Ministerul arată că toate aceste măsuri luate sunt fireşti în procesul furnizării utilităţilor pentru consumatorii finali, în condiţii de siguranţă, pe timp de iarnă.
Coşul de gaze consumate în România se compune din gaze din producţia internă şi din gaze din import.
Structura amestecului de gaze naturale aprobat de ANRE pentru luna ianuarie 2010 este de 77,5% gaze naturale de provenienţă internă (producţie internă şi depozite) şi 22,5% gaze naturale din import (curent şi depozite), conform sursei citate.
Directorul general adjunct al Transgaz, Ioan Rusu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că ieri dimineaţă s-a importat din Rusia cu un milion de metri cubi de gaz mai mult decât în ziua precedentă, totalul ajungând la zece milioane de metri cubi.
Totodată, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban, a declarat pentru MEDIAFAX că România va majora importurile de gaze naturale din Rusia, marţi şi miercuri, cu două milioane de metri cubi pe zi, la 12 milioane metri cubi pe zi.
România importă din Rusia aproximativ 20% din necesarul de gaze.
Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale a declarat, luni, situaţie de urgenţă, din cauza temperaturilor scăzute, astfel că furnizarea de gaze către unele companii este oprită, iar producătorii de energie termică utilizează combustibili alternativi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Importurile de gaz din Rusia nu au fost suplimentate, sunt conforme prevederilor contractuale.
 Vizualizări articol: 389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Importurile de gaz din Rusia nu au fost suplimentate, sunt conforme prevederilor contractuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei