Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu şi Geoană, la manifestările organizate de Ziua Unirii la Iaşi

Preşedintele Traian Băsescu a participat ieri, la Iaşi, în prezenţa a câtorva sute de oameni, la manifestările oficiale dedicate împlinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române, pe scena amplasată în Piaţa Unirii fiind şi Mircea Geoană.
Băsescu s-a prins în Hora Unirii alături de celelalte oficialităţi administrative şi politice prezente, ieri, la Iaşi, dar a părăsit zona înaintea terminării acesteia salutând apoi mulţimea adunată în piaţă.
Înainte să se prindă în Hora Unirii, Băsescu le-a spus celor aflaţi în jurul său că a "îngheţat de frig" şi s-a întrebat cum de pot rezista pe un astfel de ger "copiii", referindu-se la militarii adunaţi în Piaţa Unirii.
După ce a depus personal o coroană de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Traian Băsescu s-a retras într-o parte a Pieţii Unirii, unde a început să discute cu oamenii adunaţi în zonă şi să dea mâna cu ei.
După discursurile oficialităţilor şi ale şefului statului, a fost oficiată de către un sobor de preoţi o scurtă slujbă lângă statuia domnitorului Al. Ioan Cuza, iar apoi au fost depuse coroane de flori la acelaşi monument.

 

Cei adunaţi în Piaţă s-au prins în Hora Unirii

După aceste momente, cei adunaţi în Piaţă s-au prins în Hora Unirii, în timpul desfăşurării acesteia creându-se aglomeraţie. În această horă, alături de şeful statului, s-au prins şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, alături de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă şi de alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, Traian Băsescu plecând însă înaintea terminării acesteia.
La Iaşi, duminică dimineaţă s-au înregistrat minus 25 de grade Celsius, astfel că în acest an numărul participanţilor la manifestările de Ziua Unirii de la Iaşi a fost mult mai redus decât în alţi ani.
Printre cei prezenţi la manifestările de la Iaşi s-au numărat vicepreşedintele PD-L şi preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi.
În programul manifestărilor era trecută şi o deplasare la Biserica Trei Ierarhi din municipiu, situată la câteva sute de metri de Piaţa Unirii, unde era programată o slujbă.
În jurul orei 13.00, liderii politici veniţi de la Bucureşti au părăsi Iaşiul, îndreptându-se către Focşani, unde au participat la manifestări similare de Ziua Unirii.

 

Manifestările organizate în acest an la Iaşi de Ziua Unirii, nepolitizate

Autorităţile ieşene conveniseră cu liderii politici locali ca manifestările organizate în acest an la Iaşi de Ziua Unirii să nu fie politizate, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat. În piaţa centrală a oraşului nu au fost văzute însemne ale partidelor politice, celor prezenţi fiindu-le împărţite în total câteva sute de steguleţe tricolore.
În cursul serii de ieri, la sediul Primăriei din Iaşi a fost lansat proiectul care vizează declararea zilei de 24 Ianuarie drept zi de sărbătoare naţională.
Municipalitatea a alocat pentru desfăşurarea manifestărilor de la Iaşi suma de 500.000 de lei, primarul Gheorghe Nichita anunţând că nu au fost pregătite acţiuni grandioase, întrucât este an de criză.
Manifestările de la Iaşi dedicate Zilei Unirii au fost închise ieri seară cu retragerea cu torţe a militarilor pe Bulevardul Ştefan cel Mare, după care, în Piaţa Palatului Culturii, este programat un concert de muzică populară susţinut de artiştii Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Laura Lavric şi ansamblul "Busuioc Moldovenesc".
Pe străzile din centrul municipiului au fost mobilizaţi 500 de poliţişti şi jandarmi din judeţele Iaşi şi Bacău, pentru a asigura ordinea publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Geoană, la manifestările organizate de Ziua Unirii la Iaşi.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Geoană, la manifestările organizate de Ziua Unirii la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei