Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Retragere de la negocieri

Sindicaliştii din educaţie ameninţă cu reluarea protestelor

Federaţiile din educaţie au început discuţiile pentru declanşarea protestelor, nemulţumite de măsurile pe care le discută Ministerul Educaţiei privind disponibilizările sau neplata cadrelor didactice pentru examene, a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.
Sindicaliştii au discutat, ieri, peste cinci ore cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei. La finalul întâlnirii, sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Ministerul Educaţiei impune măsuri privind reducerea fondurilor din învăţământ fără să ţină cont de consecinţele pe care le-ar putea avea asupra copiilor şi părinţilor.
"Măsurile despre care discută Ministerul Educaţiei sunt cu totul neproductive. Suntem uimiţi că, deşi legislaţia prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu, cei din Minister spun că nu s-ar mai da", a spus Isvoranu.
Liderul Federaţiei "Spiru Haret" a adăugat că, potrivit Ministerului Educaţiei, ar exista şi o propunere privind neplata cadrelor didactice pentru examenele care urmează să fie organizate în 2010.
"Astfel de măsuri dovedesc un dispreţ total din partea Ministerului Educaţiei. În acest an se doreşte desfiinţarea învăţământului românesc", a mai spus Isvoranu.
Liderul sindical a adăugat că reprezentanţii cadrelor didactice au refuzat să discute despre măsurile privind reducerile de personal din educaţie, explicând că OUG 114/2009 a fost deja atacată de sindicalişti, iar aceştia nu aveau de ce să accepte astfel de discuţii.
"Nu este normal ca un domeniu care pregăteşte viitorul acestei ţări să fie lovit de disponibilizări (...). Este o bătaie de joc, oamenii nu trebuie daţi afară, pentru că astfel s-ar putea ca reprezentanţii Ministerului şi cei ai Guvernului să se ducă să predea în şcoli", a declarat Isvoranu.
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) s-a retras, ieri, de la negocierile privind disponibilizarea a 15.000 de posturi, sindicaliştii fiind nemulţumiţi că Ministerul Educaţiei nu are un program de protecţie socială pentru angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi.
La discuţiile anterioare, sindicatele s-au declarat, de asemenea, nemulţumite de OUG 114, susţinând că Ministerul Educaţiei nu are cifre exacte şi că în aceste condiţii nu se poate vorbi despre măsurile necesare aplicării acestei actului normativ.
Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, declara, luni, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că numărul persoanelor care vor pleca din învăţământ în urma disponibilizărilor va depăşi 10.000.
Potrivit Ministerului Educaţiei, în urma analizelor s-a constatat că este posibilă aplicarea OUG 114/2009 începând cu 1 septembrie 2010.
Inspectorii şcolari susţin că ar putea reduce anumite posturi, nu didactice, ci mai ales administrative, de contabili, portar sau femeie de serviciu, dar şi că aceste reduceri trebuie analizate.
Ministerul Educaţiei preciza că, din analiza situaţiilor transmise de inspectoratele şcolare, reiese că la nivel local pot fi luate măsuri care să ducă la eficientizarea cheltuirii banului public şi la păstrarea calităţii învăţământului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie ameninţă cu reluarea protestelor.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din educaţie ameninţă cu reluarea protestelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei