Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2010 - Anul XV, nr. 15 (4306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: „Se fac disponibilizări de oameni şi se păstrează posturi bugetate neocupate”

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, ieri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că deşi în 2009 erau peste 100.000 de posturi bugetate neocupate, disponibilizările vizează şi posturi ocupate.
Preşedintele "Cartel Alfa" a precizat că, în 2009, erau 1.408.000 de posturi bugetate din care erau ocupate 1.290.000, rămânând peste 100.000 de posturi bugetate neocupate.
Cu toate acestea, disponibilizările vizează şi persoane, nu doar posturi, o astfel de situaţie fiind întâlnită la Inspecţia Muncii (IM).
Potrivit lui Hossu, IM are câteva sute de posturi vacante bugetate, dar sunt oameni daţi afară, preferându-se păstrarea locurilor neocupate, liderul sindical apreciind o asemenea măsură ca "inacceptabilă".
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici din Inspecţia Muncii, Ionel Pricop, a declarat că, în total, au fost 924 de disponibilizări, dintre care au fost vizate 370 de posturi bugetate şi neocupate din inspectoratele teritoriale de muncă şi 27 la nivel central. Alte disponibilizări au vizat 527 de angajaţi dintre care 324 având contract pe perioadă determinată. Liderul sindical a mai spus că cifra de 100.000 de disponibilizări, avansată de ministrul de Finanţe, este "rezultatul unui calcul contabil" şi, în realitate, ar trebui să fie vorba de posturi bugetate şi neocupate, nu de oameni.
Hossu a mai spus că angajatorii au anunţat că dacă măsura privind şomajul tehnic nu va fi prelungită, vor fi obligaţi ca între 1 şi 15 februarie să înceapă disponibilizări permanente.
"Se încearcă tot felul de paleative, precum concedii de odihnă anticipate sau concedii fără plată, dar astfel de măsuri nu pot fi luate la nesfârşit", a arătat Bogdan Hossu.
Acesta a precizat că anul 2010 nu va fi un an bogat în crearea de noi locuri de muncă, în sectoare precum textile, metalurgie, petrochimie sau construcţii de maşini urmând să fie făcute disponibilizări masive.
Sindicaliştii au fost informaţi că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, se va întâlni marţi cu premierul Emil Boc pentru a discuta despre îmbunătăţirea legislaţiei privind şomajul tehnic.
Comitetul Confederal al "Cartel Alfa" a hotărât, luni, ca, de la începutul săptămânii viitoare, sindicaliştii să înceapă pichetarea sediului Ministerului de Finanţe, timp de aproximativ o oră şi jumătate zilnic. La pichet vor paricipa o sută de oameni în fiecare zi.
Hossu a precizat că va începe discuţii cu patronatele din industrie, astfel încât, până joi, să înceapă un demers comun pentru prelungirea în 2010 şomajului tehnic, care reprezintă o partajare a responsabilităţilor între angajator, angajat şi stat.

"Vom avea în plus, de la 1 februarie, 200.000 de şomeri şi trebuie să existe un sistem de susţinere", a declarat Hossu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: „Se fac disponibilizări de oameni şi se păstrează posturi bugetate neocupate”.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hossu: „Se fac disponibilizări de oameni şi se păstrează posturi bugetate neocupate”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei