Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Succes

Cioloş, avizat favorabil în unanimitate în Comisia de Agricultură din Parlamentul European

Dacian Cioloş, desemnat comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a fost avizat favorabil, vineri, în unanimitate, de grupurile politice din Parlamentul European, a declarat, pentru MEDIAFAX, Paolo de Castro, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din PE.
"Toată lumea este foarte fericită", a glumit De Castro.
El a spus că Dacian Cioloş a răspuns foarte bine la toate întrebările pe care i le-au adresat eurodeputaţii.
"Toată lumea a înţeles şi este fericită că este un comisar care a înţeles în primul rând importanţa Politicii Agricole Comune pentru cetăţeni", a spus De Castro.
"A fost un vot favorabil în unanimitate, ceea ce înseamnă că toate grupurile politice au votat pentru avizarea lui Dacian Cioloş. Aşadar acesta poate trece în etapa următoare în vederea definitivării procedurii de confirmare în funcţia de comisar european", a spus De Castro.
"Ne bucurăm mult că românii au un comisar bine pregătit într-un domeniu atât de important", a adăugat De Castro.
Cioloş a fost audiat, vineri, timp de trei ore, de Comisia de Agricultură din PE.
Dacian Cioloş a spus, într-o scurtă declaraţie de presă, la finalul dezbaterilor din comisie, că audierea sa a prilejuit o dezbatere foarte impresionantă, el declarându-se plăcut surprins să vadă interesul dar şi diversitatea de opinii manifestate faţă de PAC.


Socialiştii din PE: Cioloş, conştient la audieri de provocările reale ale fermierilor europeni

Purtătorul de cuvânt al grupului socialiştilor şi democraţilor din PE, eurodeputatul Luis Capoulas Santos, şi vicepreşedintele Grupului, Stephan Le Foll, au lăudat, vineri, prestaţia lui Cioloş la audieri spunând că acesta a fost conştient de provocările reale cu care se confruntă fermierii în UE.
"Dacian Cioloş a părut, astăzi, pe deplin conştient de provocările reale cu care se confruntă fermierii europeni precum şi de diversitatea situaţiilor în care se află aceştia. Totodată, el a spus foarte cvlar că nu se pronunţă în favoarea tăierii bugetului UE pentru agricultură", au spus purtătorul de cuvânt al grupului socialiştilor şi democraţilor (S&D), eurodeputatul Luis Capoulas Santos şi vicepreşedintele Grupului, eurodeputatul Stephan Le Foll.
"La solicitarea noastră, domnul Cioloş a confirmat de asemenea angajamentul său în favoarea reformării PAC, care să aducă o alocare mai echilibrată şi corectă a ajutoarelor între ţările şi fermierii europeni", au adăugat cei doi.
Eurodeputaţii atrag atenţia că S&D vor monitoriza cu multă atenţie iminenta revizuire a CAP astfel încât aceasta să contribuie la o dezvoltare sustenabilă crescută atât social cât şi în ceea ce priveşte provocările de mediu.
"Pornind de la această bază, grupul S&D speră că Dacian Cioloş va avea capacitatea să imprime o schimbare semnificativă a abordării recente a Comisiei Europene în ceea ce priveşte agricultura şi să consolideze recunoaşterea acesteia ca sector de interes general", mai spus cei doi.

 

Liderii PDL din PPE laudă prestaţia lui Cioloş la audieri

Şeful delegaţiei române în grupul PPE, Theodor Stolojan, dar şi vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din PE, Rareş Niculescu, au lăudat prestaţia lui Dacian Cioloş la audierile din PE, urându-i acestuia succes în activitate, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX
Coordonatorul grupului Partidului Popular European în Comisia pentru Agricultură a PE, Albert Dess, a spus, vineri, la sfârşitul audierii comisarului desemnat pentru Agricultură că "Dacian Cioloş are o experienţă vastă în domeniu şi a dovedit că este gata să lucreze împreună cu Parlamentul în vederea rezolvării tuturor problemelor", se arată în comunicatul citat.
La rândul său, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European, Rareş Niculescu (PD-L) a declarat că "au fost atinse puncte extrem de relevante cu privire la Politica Agricolă Comună şi viitorul său" .
Eurodeputatul democrat-liberal a ţinut să precizeze că "prestaţia lui Dacian Cioloş a fost excepţională, a dat dovadă de o cunoaştere în profunzime a temelor ridicate de interlocutorii săi, lucru dovedit în final de aplauzele celor prezenţi în sală."
Succesul audierii lui Dacian Cioloş a fost subliniat şi de Theodor Stolojan, şeful delegaţiei române în grupul Partidului Popular European. "Domnul Cioloş a demonstrat cât de importante sunt cunoaşterea teoretică şi practică în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale reuşind să convingă participanţii la audiere că a fost cea mai bună soluţie pentru această funcţie importantă. Îi dorim mult succes în activitatea sa", a spus Stolojan.
Grupul PDL din PPE reaminteşte că prezentarea Comisarului desemnat, Dacian Cioloş, a fost evaluată de membrii Biroului Comisiei de Agricultură a Parlamentului European şi validată în unanimitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş, avizat favorabil în unanimitate în Comisia de Agricultură din Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş, avizat favorabil în unanimitate în Comisia de Agricultură din Parlamentul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei