Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragoş Petrescu, noul preşedinte al CNSAS

Dragoş Petrescu a fost ales, ieri, de membrii Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în funcţia de preşedinte al instituţiei.
Petrescu l-a avut drept contracandidat pe profesorul Laurenţiu Tănase, candidaturile celor doi fiind depuse formal la începutul şedinţei de ieri, în care s-a desfăşurat scrutinul.
Conform unor surse din Colegiul CNSAS, rezultatul votului secret a fost de şase la patru în favoarea lui Petrescu.
În funcţia de vicepreşedinte al instituţiei a rămas Virgil Ţârău, cel care a ocupat această funcţie şi în mandatul fostului preşedinte Ladislau Csendes.
Surse din Colegiul CNSAS declarau, în 4 ianuarie, agenţiei MEDIAFAX, că cei care ar urma să-şi depună candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Colegiului CNSAS, rămasă vacantă după demisia fostului preşedinte Ladislau Csendes, ar fi vicepreşedintele Ţârău, dar şi Dragoş Petrescu şi Laurenţiu Tănase, membri ai Colegiului.
Ulterior, Ţârău, cotat în rândul colegilor săi cu cele mai mari şanse în alegeri, a anunţat în Colegiu că motive personale şi angajamente profesionale îl obligă să refuze propunerea de a candida la funcţia de preşedinte.
Ladislau Csendes a demisionat, în 21 decembrie, din postul de preşedinte al CNSAS, invocând mai multe ameninţări primite în timp de el, dar şi de colegii săi, cea mai recentă fiind cea în care un avocat al instituţiei ar fi găsit un glonţ intrat prin geam în apartamentul său, de la etajul şapte al unui bloc.
"Motivele mele sunt în principal motive de securitate. Consider că ameninţările primite atât de mine, cât şi de colegii mei, de-a lungul timpul, dar în special în ultima perioadă au ajuns la un nivel prea mare ca să-l pot tolera. A venit momentul, consider eu, să-mi pun familia la adăpost şi să-i acord mai mult din timpul meu", declara atunci, agenţiei MEDIAFAX, Ladislau Csendes.
Csendes mai arăta că a depus la Registratura instituţiei demisia sa din funcţia de preşedinte al CNSAS, spunând însă că va rămâne membru al Colegiului.
Dragoş Petrescu este membru al Colegiului CNSAS din martie 2006 şi lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti, iar în perioada iulie 2003-martie 2006 a fost director al Institutului Român de Istorie Recentă. Conform declaraţiei de interese completate în mai 2009, Petrescu este membru fondator al Societăţii Române de Studii Sud-Est Europene Comparate Bucureşti.
Cel care a pierdut alegerile de ieri, Laurenţiu Tănase, are 42 de ani, este membru al Colegiului CNSAS şi lector universitar titular la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă, catedra de Sociologia Religiilor. În perioada 2001-2004 a fost secretar de stat pentru Culte în Ministerul Culturii şi Cultelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragoş Petrescu, noul preşedinte al CNSAS.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragoş Petrescu, noul preşedinte al CNSAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei