Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Pensia socială poate fi indexată, celelalte pensii aşteaptă semestrul II şi fonduri suplimentare

Resursele bugetare permit indexarea cu rata inflaţiei a pensiei sociale minime, dar celelalte pensii vor putea fi majorate doar în partea a doua a anului şi numai cu condiţia unor fonduri suplimentare, a afirmat, ieri, premierul Emil Boc, solicitând Parlamentului să aprobe bugetul în forma prezentată
El a transmis parlamentarilor, la dezbaterile privind proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2010, că este nevoie ca documentul să fie adoptat în forma prezentată, fără includerea unor amendamente care să presupună majorări de cheltuieli, pentru a asigura plata pensiilor şi salariilor actuale.
"Pensia socială minimă poată fi indexată cu rata inflaţiei, iar dacă în partea a doua a anului vor exista resurse suplimentare, vom cere sprijin legislativ pentru a indexa şi restul pensiilor. Asta realist se poate face, restul nu putem în acest moment", a spus Boc.
Premierul a amintit totodată Parlamentului că a adoptat un act prin care se angajează să respecte prevederile acordului încheiat cu Fondul Monetar Internaţional.
Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2010 a fost adoptat, ieri, de Parlament, cu 192 de voturi "pentru" şi 138 de voturi "împotrivă".
După ce au adoptat bugetul de stat, parlamentarii au trecut la dezbaterea proiectului Legii bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010.
Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX, în luna decembrie, că salariul minim pe economie pentru 2010 va rămâne la nivelul de 600 lei şi ar putea fi majorat abia din semestrul II, dar condiţionat de evoluţia economiei, în timp ce pentru bugetari prima treaptă de salarizare va fi limitată la 705 lei, nivel inclus în legea unitară.
Informaţia a fost confirmată atunci, pentru MEDIAFAX, de ministrul Muncii, Mihai Şeitan, care a arătat că salariul minim pe economie luat în considerare pentru 2010 este de 600 lei, iar pentru bugetari prima treaptă de salarizare va fi 705 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Pensia socială poate fi indexată, celelalte pensii aşteaptă semestrul II şi fonduri suplimentare.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Pensia socială poate fi indexată, celelalte pensii aşteaptă semestrul II şi fonduri suplimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei