Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2010 - Anul XV, nr. 9 (4300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensionarii ameninţă cu acţiuni radicale în acest an dacă punctul de pensie va fi îngheţat

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România a cerut Parlamentului şi Guvernului respectarea Legii 250/2007 care prevede ca punctul de pensie să fie 45% din salariu mediu brut, în cazul unui refuz ameninţând cu acţiuni radicale în acest an.
Pensionarii sunt nemulţumiţi de decizia Executivului privind îngheţarea punctului de pensie în 2010 şi susţin că nu acceptă argumentul potrivit căruia nu ar exista fonduri.
"Dacă există voinţă politică se găsesc resursele financiare pentru a se aproba legea în forma aprobată de Parlament. E treaba ministerului de Finanţe şi a ministerului Muncii să găsească resurse", a declarat preşedintele Federaţiei, Preda Nedelcu.
Acesta a subliniat că legea prin care este prevăzut că valoarea punctului de pensie trebuie să fie 45% din salariul mediu brut şi-a produs deja efectele până în aprilie 2009, iar aceasta trebuie să continue să fie respectată şi, dacă acest lucru se va întâmpla, valoarea punctului de pensie va fi de doar 39,9% din salariu mediu brut.
Preda Nedelcu a precizat că decizia de a menţine cuantumul pensiilor la nivelul din luna octombrie 2009 în condiţiile în care preţurile la produsele alimentare şi utilităţi continuă să crească va afecta şi mai mult puterea de cumpărare şi nivelul de trai al pensionarilor.
Pensionarii mai cer şi impozitarea progresivă a drepturilor din pensie pentru sumele care depăşesc 1.500 de lei, iar contribuţia de asigurări de sănătate să se plătească numai pentru sumele care depăşesc 1.500 de lei.
În documentul care a fost deja înaintat celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului, Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor a mai cerut majorarea ajutorului de deces pentru pensionari la două salarii medii brute pe economie şi pentru membrii de familie la 75% din acesta, precum şi asigurarea fondurilor necesare compensării medicamentelor pentru pensionari care au pensii de până la 700 de lei. De asemenea, Federaţia a solicitat şi asigurarea de locuinţe pentru familiile de pensionari care locuiesc în imobile naţionalizate ce se retrocedează şi interzicerea evacuării lor până la soluţionarea cazurilor.
Preda Nedelcu a declarat că în cazul în care problemele pensionarilor nu vor fi soluţionate, aceştia intenţionează ca acţiunile lor "să fie radicale în acest an". El a mai spus că, în cursul săptămânii viitoare, toţi preşedinţii filialelor din ţară se vor întruni pentru a decide modul în care vor acţiona dacă Guvernul nu le va soluţiona cererile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii ameninţă cu acţiuni radicale în acest an dacă punctul de pensie va fi îngheţat.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii ameninţă cu acţiuni radicale în acest an dacă punctul de pensie va fi îngheţat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei