Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, ieri, în jurul orei 12.00, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi, carnea acestora urmând să fie dată unor cămine de copii şi de bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Dr. Mircea Gelu Budău, a declarat, ieri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că vânătoarea de la Balc s-a încheiat.
Acesta s-a deplasat, ieri, la Balc, fiind invitat să participe la fotografia de grup făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac cu prilejul fiecărei vânători.
"Vânătoarea s-a încheiat. În cele două zile, s-au împuşcat aproximativ 130 de mistreţi, iar la ora 12.00 a fost făcut şi tabloul vânătorilor, cu toţi invitaţii. Carnea ca atare, după ce va fi controlată de medicii DSVSA atât sub raport de trichineloză, cât şi de pestă, va pleca la cămine de bătrâni şi de copii, în cazul în care analizele vor fi corespunzătoare", a spus Budău.
Potrivit sursei citate, şase medici din cadrul Direcţiei au fost delegaţi să se ocupe de prelevarea probelor şi pentru analizarea lor.
"Noi vom putea da rezultatele analizelor cel mai probabil marţi dimineaţă. Carnea va pleca de la Balc cu trei maşini frigorifice, care încă sunt acolo", a afirmat Budău.
Potrivit datelor furnizate de Aeroportul Oradea, o parte dintre oaspeţii omului de afaceri Ion Ţiriac au pornit spre casă de pe acest aeroport cu trei avioane ieri după-amiază, două curse fiind programate să plece la ora 15.00, iar o a treia în jurul orei 17.00.
Primii invitaţi ai omului de afaceri Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc au ajuns, vineri după-amiază, pe Aeroportul din Oradea, printre aceştia numărându-se şi Elan Schwartzenberg.
Omul de afaceri Ion Ţiriac, însoţit de câţiva invitaţi, a venit cu avionul până la Debrecen, în Ungaria, iar de acolo până la Balc cu maşina.
Sâmbătă, invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac la partidele de vânătoare de la Balc au participat la două "goane", iar cea de-a treia era programată pentru prima parte a zilei de duminică.
Accesul presei în cadrul complexului a fost interzis, iar participanţii la vânătoare şi gonacii care au pătruns în perimetru nu au dat detalii despre eveniment.
Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, participant la vânătoare, a comentat doar vremea ploioasă, care a transformat terenul de vânătoare într-unul noroios.
"Preferam să fie zăpadă", a spus omul de afaceri.
Potrivit localnicilor, la vânătoare au participat 29 de vânători şi aproximativ o sută de gonaci.
Anul acesta, vânătoarea a avut loc cu o săptămână mai devreme decât în anii anteriori, când se desfăşura la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.
Participanţii la partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac în ultimii cinci ani la Balc sunt persoane influente din lumea afacerilor şi a politicii.
Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat, în 2009, la fondul de vânătoare de la Balc, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, păstrând complexul cinegetic, care are 1.157 de hectare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei