Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patapievici: Decizia parlamentarilor de a diminua bugetul ICR cu 30% este arbitrară

Directorul ICR, Horia Roman Patapievici, a declarat, sâmbătă, că decizia parlamentarilor din comisiile de buget-finanţe de a diminua bugetul instituţiei cu 30%, respectiv de a avea în 2010 acelaşi buget ca în 2009, este una "arbitrară", ducând la reducerea prezenţei culturii româneşti în străinătate
"S-a decis ca să rămânem la nivelul lui 2009. Noi am convenit cu Finanţele o bugetare pentru 2010 a ICR care să ţină seama de extinderea noastră cu institute culturale în străinătate şi de faptul că ICR este preşedintele EUNIC în 2010, aşa cum Sibiul a fost sprijinit în 2007, când a fost capitala europeană a culturii. Amendamentul prevede revenirea la 2009, ceea ce este echivalent ca în 2010 cultura română să fie cu 30% mai puţin în străinătate", a spus Patapievici.
El a subliniat că decizia parlamentarilor este "arbitrară", întrucât nu ţine seama de realitatea prezenţei culturii româneşti în străinătate.
Patapievici a precizat că reducerea de 30% a bugetului ICR faţă de sumele prevăzute în proiectul bugetului de stat pe 2010 reprezintă 16 milioane lei, bani care se foloseau pentru deschiderea institutelor şi consolidarea programelor.
Întrebat dacă se aşteaptă ca amendamentul să pice în plenul Parlamentului, Patapievici a spus că nu poate să facă nici un pronostic.
Comisiile de buget-finanţe au adoptat, sâmbătă seară, un amendament la proiectul de buget prin care au stabilit că Institutul Cultural Român va beneficia în anul 2010 de acelaşi buget ca în anul 2009, respingând propunerea Executivului ca bugetul ICR să fie cu 42,92% mai mare faţă de anul precedent.
Amendamentul, propus de deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, a fost adoptat cu 22 de voturi "pentru", 16 voturi 'împotrivă" şi trei abţineri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patapievici: Decizia parlamentarilor de a diminua bugetul ICR cu 30% este arbitrară.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patapievici: Decizia parlamentarilor de a diminua bugetul ICR cu 30% este arbitrară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei