Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu, despre numărul mare al cererilor de vaccinare: Dă, Doamne, mintea românului cea de pe urmă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, referitor la numărul mare de persoane care au solicitat, în ultimele zile, să fie vaccinate împotriva gripei A/H1N1, că vaccinul a fost distribuit încă din luna noiembrie, el făcând comentariul: "Dă, Doamne, mintea românului cea de pe urmă".
Şeful statului a făcut aceste declaraţii în timp ce se afla la cumpărături într-un hypermarket bucureştean.
"Vaccinul a fost distribuit începând cu 26 noiembrie", a amintit Băsescu.
Întrebat ce părere are despre faptul că în ultimele zile s-au format cozi pentru vaccinarea contra gripei A/H1N1, Băsescu a răspuns: "Dă-mi, Doamne, mintea românului cea de pe urmă! Când statul pune la dispoziţie din 26 noiembrie vaccinul, n-a vrut nimeni şi ne luam după toţi care îşi dădeau cu părerea pe Internet, acum alergăm toţi după vaccin".
Solicitat să precizeze dacă s-a vaccinat contra acestui tip de gripă, şeful statului a menţionat că, pentru protecţie, în fiecare an face un set de injecţii pentru imunizare.
"Sunt 10 injecţii, Cantastem, ceva de genul acesta, este un vechi vaccin al Institutului Cantacuzino, care imunizează. Din cauza lor a trebuit să las o pauză până să-l fac şi pe acesta, anti-gripă nouă", a spus el. Băsescu a precizat că a făcut vaccinul în urmă cu o zi.
Întrebat dacă vaccinul a avut efecte secundare, Băsescu a răspuns negativ.
"Şi familia mea - soţia a fost şi azi la călărie, fetele sunt în mişcare - deci n-avem nimic nici unul", a adăugat el.

 

6.177 de îmbolnăviri, 85 de decese

Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 a ajuns la 6.177, iar cel al deceselor la 85, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate zece cazuri noi de infectare cu virusul gripal şi un deces, a anunţat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Două cazuri de gripă cu virusul A/H1N1 au fost înregistrate în judeţul Brăila şi câte un caz în Bucureşti şi judeţele Alba, Arad, Braşov, Covasna, Dolj, Iaşi şi Ilfov, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea ca unică metodă pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul gripal.

 

Cseke: Există suficiente doze de vaccin

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, la Deva, că mai există peste 1.300.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, fabricate de Institutul Cantacuzino, şi a asigurat populaţia că vor fi suficiente vaccinuri pentru cei care vor să se imunizeze.
"Există suficiente doze de vaccin. Institutul Cantacuzino are disponibile peste 1.300.000 şi chiar mă bucur că oamenii au început să înţeleagă că trebuie să se apere împotriva virusului A/H1N1" a spus Cseke.
Ministrul Sănătăţii a afirmat că s-au deschis mai multe centre în Bucureşti, unde oamenii se pot vaccina, iar, dacă va fi cazul, în zilele următoare vor fi deschise cel puţin alte două centre de vaccinare chiar şi în afara spitalelor.
Totodată, Cseke a făcut un apel la medicii de familie să se implice în campania de vaccinare şi să solicite doze de vaccin pentru pacienţii pe care îi au pe liste.
Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a anunţat că de astăzi vor fi deschise în toată ţara centre de vaccinare în spitale şi policlinici, precizând că este vaccin pentru toată lumea, iar, în caz de nevoie, Institutul Cantacuzino poate produce noi doze.
Aproximativ 210.000 de persoane s-au vaccinat până în 3 ianuarie 2010, iar după această dată numărul solicitărilor a crescut de zece ori, în condiţiile în care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4 la sută la 8-10 la sută, anunţa, joi, Ministerul Sănătăţii.
Campania de vaccinare în România a început în 27 noiembrie 2009, cu imunizarea grupelor la risc. La jumătatea lunii decembrie, campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1 a fost extinsă la toate categoriile de populaţie cu vârsta de peste 16 ani.
În 15 decembrie 2009, autorităţile anunţau că România este pregătită să producă, până în februarie 2010, cinci milioane de doze de vaccin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, despre numărul mare al cererilor de vaccinare: Dă, Doamne, mintea românului cea de pe urmă.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, despre numărul mare al cererilor de vaccinare: Dă, Doamne, mintea românului cea de pe urmă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Usurare trimis de
(11 ian 2010, 12:59:14
Dupa mai bine de 2 luni de propaganda , in care romanii nu s-au inghesuit la vaccinare, din cauza informarii corecte , poate din alte surse, nu numai din acelea servite cu prisosinta prin mijloacele mass-media,moatea actorului toni tecuceanu, a facut ca sa alergam cu milioanele la vaccin.Bineinteles ,ca cei care au comandat aceste vaccinuri si au facut afaceri grase , vezi gardasil etc , pot acum rasufla usurati.Planul lor ,in sfarsit, se poate pune in aplicare prin asa-zisa imbolnavire a unui om cunoscut de foarte multi .De asa ceva aveau ei nevoie.Restul nu mai conteaza, chiar daca , dupa comentariile colegei sale Oana nu a fost vorba de gripa porcina.Dar ce mai conteaza asta deja bulgarele de zapada pornit la vale a inceput sa se mareasca si sa striveasca tot in fata lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei