Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: Impozitarea în agricultură nu va fi extinsă dar trebuie taxate exploataţiile neînregistrate

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, ieri, că nu există discuţii pentru introducerea de noi impozite în agricultură, însă este necesară taxarea exploataţiilor agricole neînregistrate pentru creşterea colectării la buget.
"Nu am discutat despre nici un impozit. Impozitul în agricultură există, exista TVA-ul. Nu intenţionez să introduc nici un impozit nou. Terenurile agricole trebuie să fie însă impozitate la valoarea lor. Avem foarte multe exploataţii agricole care nu sunt înregistrate, dar şi muncitori care nu sunt înregistraţi", a precizat Vlădescu, la dezbaterile privind bugetul pentru 2010 din comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului.
El a arătat că problema în agricultură nu constă în nivelul impozitelor aplicate, ci în gradul de colectare a acestora la bugetul de stat.
"Vreau să taxez producţia agricole şi vreau să taxez munca în agricultură, astfel încât 1,5 milioane de beneficiari acre lucrează în agricultură să fie şi contributori", a continuat ministrul Finanţelor.
El a punctat că agricultura rămâne un domeniu prioritar în România, însă pentru creşterea veniturilor la buget din acest domeniu este nevoie de o mai mare eficienţă.
"Vreau o economie modernă, un sat românesc în care ţăranul român să dispară din forma lui actuală. Vreau ca ţăranul român să fie în blugi, iar straiele populare să le scoată de sărbători", a afirmat Vlădescu.
Ministrul Finanţelor a mai spus că există mai multe scheme de ajutor prin care România poate atrage fonduri de la Uniunea Europeană pentru susţinerii agriculturii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: Impozitarea în agricultură nu va fi extinsă dar trebuie taxate exploataţiile neînregistrate.
 Vizualizări articol: 355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: Impozitarea în agricultură nu va fi extinsă dar trebuie taxate exploataţiile neînregistrate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei