Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură revizuită

Suspendarea cursurilor, redusă de la şapte zile la una pentru un caz de A/H1N1 într-o clasă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, joi, că începând de săptămâna viitoare, dacă se confirmă o îmbolnăvire cu gripa A/H1N1 într-o clasă, cursurile vor fi suspendate 24 de ore, faţă de şapte zile cum era prevăzut.
"Reamintim inspectoratelor şcolare asupra obligaţiilor pe care cadrele didactice le au de a face triajul epidemiologic la intrarea la cursuri, conform procedurilor transmise de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, vreau să vă anunţ că, începând de săptămâna viitoare, la apariţia unui caz confirmat de A/H1N1 într-o clasă, activitatea cursurilor se va suspenda 24 de ore, nu 7 zile aşa cum era prevăzut, timp în care se va realiza dezinfecţia", a spus Adrian Streinu-Cercel, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi directorii Direcţiilor de sănătate publică.
Oficialul Ministerului Sănătăţii a subliniat că trebuie continuată susţinut campania de vaccinare în unităţile de învăţământ.

 

Vechile reglementări

Ministerul Sănătăţii a decis, în 10 septembrie 2009, ca Direcţiile de sănătate publică să suspende, pentru şapte zile, activitatea în unităţile de învăţământ în care se confirmă, prin analize de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare.
Totodată, Ministerul Sănătăţii a decis atunci ca, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă, autorităţile să dispună închiderea clasei şi izolarea colectivului timp de şapte zile.
Conform planului de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în unităţile de învăţământ, Comitetele de gripă organizate la nivelul acestora vor monitoriza şi raporta cazurile privind suspiciunile de infectare cu A/H1N1.
În unităţile şcolare trebuie să se realizeze zilnic triajul elevilor, iar cazurile cu simptomele gripei A/H1N1 trebuie raportate Comitetului de gripă, izolate şi consultate de către medicul şcolar sau, în lipsa acestuia, de către medicul de familie ce are în arondare şcoala respectivă. Ulterior, cazurile suspectate de infectare cu virusului gripal A/H1N1 vor fi anunţate Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) judeţene.
Până la vacanţa de iarnă, în zeci de şcoli cursurile au fost suspendate din cauza gripei cu virusul A/H1N1.

 

73 de decese şi aproape şase mii de îmbolnăviri

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătăţii, în România au fost înregistrate 73 de decese din cauza gripei A/H1N1 şi 5.941 de îmbolnăviri.
Vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 a început în 27 noiembrie. Vaccinul Cantgrip poate fi administrat doar persoanelor peste 16 ani.
Ministerul Sănătăţii a livrat în toate judeţele, în perioada 26 - 30 noiembrie 2009, 1.340.000 de doze de vaccin pandemic, 140.000 pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical, un milion pentru vaccinarea studenţilor şi a liceenilor, iar aproximativ 200.000 pentru serviciile speciale, respectiv Armata, Poliţia de Frontieră şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Ulterior, Ministerul Sănătăţii a extins vaccinarea împotriva gripei cu virusul A/H1N1 la persoanele cu boli cronice, precum şi la alte categorii, printre care şi cadrele didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspendarea cursurilor, redusă de la şapte zile la una pentru un caz de A/H1N1 într-o clasă.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suspendarea cursurilor, redusă de la şapte zile la una pentru un caz de A/H1N1 într-o clasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei