Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şase federaţii sindicale cer salariu minim brut de 705 lei

Şase federaţii sindicale cer ca salariul minim brut în plată pentru 2010 să fie la acelaşi nivel cu cel al bugetarilor, aşa cum este prevăzut în legea unică de salarizare, respectiv de 705 lei.
Federaţiile fac apel către Preşedinţie, Guvern, Parlament şi Ministerul Muncii referitor la faptul că legea unică prevede salariul minim garantat în plată de 705 lei, iar salariul minim pe economie se menţine la 600 lei, fiind discriminare între sectorul bugetar şi cel concurenţial.
"Aprobarea legii salarizării unice care prevede salariul minim garantat în plată în sumă de 705 lei/lună şi menţinerea pentru anul 2010 a salariului minim pe economie de 600 lei/lună este una dintre cele mai mari discriminări pe care Guvernul o face şi care poate duce la cele mai mari convulsii sociale de după 1989, cu consecinţe economice şi sociale ce ar putea adânci criza financiară în care se află ţara", se arată într-un comunicat semnat de federaţiile sindicatelor din industria lemnului, construcţii de maşini, sticlă şi ceramică fină, comerţ, turism şi Hidroconstruct din Construcţii afiliate la CNSLR-Frăţia.
În acest context, federaţiile sindicale cer Guvernului aprobarea hotărârii privind salariul minim brut garantat în plată pe anul 2010 la acelaşi nivel cu al bugetarilor, de 705 lei.
Secretarul de stat din Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat, în 30 decembrie 2009, că, deşi au fost declanşate consultări cu partenerii sociali, salariul minim garantat în plată va rămâne la nivelul de 600 de lei, iar valoarea coeficientului I din Legea salarizării unitare în sistemul bugetar, la 705 lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase federaţii sindicale cer salariu minim brut de 705 lei.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase federaţii sindicale cer salariu minim brut de 705 lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei