Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezbaterile la buget, suspendate din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente

Comisiile de buget-finanţe şi-au suspendat, ieri după-amiază, dezbaterile la proiectul de buget pe 2010 din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente, care a îngreunat discuţiile concrete pe modificările propuse de unii parlamentari.
Senatorii şi deputaţii au decis întreruperea dezbaterilor după ce deputatul PSD Petre Petrescu a propus un amendament la modul de echilibrare a bugetelor locale, amendament care implica şi modificarea legii 273.
Lucrările comisiilor au fost suspendate până vineri dimineaţă, întrucât membrii celor două comisii nu s-au putut pune de acord asupra implicaţiilor exacte ale solicitărilor formulate de Petrescu, în lipsa textului scris al amendamentului acestuia.
Deputatul PSD propusese, la articolul din textul proiectului, ca sumele pentru echilibrarea bugetelor consiliilor locale să se facă prin hotărâri ale Consiliilor Judeţene, nu prin decizia Direcţiei Ministerului Finanţelor, şi proporţional cu gradul de colectare.
Mai mulţi membri ai comisiilor au obiectat asupra faptului că propunerea implică modificarea articolului 33 din legea 273, anume legiferarea unei derogări de la modalitatea în care se echilibrează bugetele locale.
Întrucât senatorii şi deputaţii nu s-au putut pune de acord nici asupra implicaţiilor amendamentului lui Petrescu, nici a textului de lege care trebuie modificat, au decis suspendarea dezbaterilor până vineri dimineaţă, când stafful tehnic al comisiilor ar trebuie să le pună la dispoziţie centralizatorul cu amendamentele depuse la proiectul de buget.
Preşedintele Comisiei economice din Camera Deputaţilor, Ştefan Viorel, a declarat că a încercat să forţeze procedura şi să conducă dezbaterile pe marginea dezbaterii proiectului bugetului de stat pe anul 2010, deşi amendamentele nu au fost centralizate.
"S-au ridicat obiecţii, spre surprinderea mea, din partea reprezentanţilor arcului guvernamental, care ar fi trebuit, dimpotrivă, să mă încurajeze, să mă sprijine, că nu putem face dezbateri dacă nu avem situaţia clară cu amendamente. Singura soluţie a fost întreruperea şedinţei, aşteptăm până staff-ul tehnic centralizează toate amendamentele, procedură care nu poate începe până în această seară la orele 20.00. Sper ca peste noapte să se petreacă acest lucru, să se centralizeze cele câteva mii de amendamente, iar mâine dimineaţă, la ora 10, în condiţiile în care documentaţia va fi gata şi fiecare coleg va avea acel centralizator cu amendamente, să putem relua dezbaterile în cadrul organizat", a declarat Ştefan Viorel.
Preşedintele Comisiei economice din Camera Deputaţilor a mai spus că îşi asumă greşeala de a fi încercat să forţeze procedura, făcând dezbateri fără să aibe amendamentele puse într-o formă organizată.
De asemenea, Ştefan Viorel a mai arătat că membrii comisiilor economice din cele două camere ale Parlamentului vor lucra într-un ritm foarte intens, până vor reuşi să parcurgă toate amendamentele.
"Nu putem să nu luăm în dezbatere fiecare amendament. Nu putem să nu ascultăm părerea fiecărui coleg", a conchis Viorel.
Anteriror, după finalizarea dezbaterilor generale, care au avut loc în cursul dimineţii de ieri, parlamentarii comisiilor de buget-finanţe au reluat, cu puţin înaintea orei 16.00, dezbaterile privind proiectul bugetului de stat.
Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a anunţat că parlamentarii vor începe discuţiile pe textul proiectului de buget, deşi nu s-au centralizat toate amendamentele depuse şi, în plus, senatorii şi deputaţii au posibilitatea de a depune amendamente până ieri seară, la ora 20.00.
Cele două comisii au decis, prin vot majoritar, să lucreze ieri până la ora 20.00, iar de vineri în intervalul 10.00 - 20.00, cu o pauză între orele 13.00 şi 15.00.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbaterile la buget, suspendate din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbaterile la buget, suspendate din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei