Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2009 - Anul XIV, nr. 305 (4291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele care aduc maşini din UE până la 31 decembrie, obligate să le înscrie în ţară în 45 zile

Persoanele care cumpără autovehicule noi Euro 4 înmatriculate în Uniunea Europeană până pe 31 decembrie 2009 vor fi obligate să înscrie maşinile în ţară într-un interval maxim de 45 zile, începând cu 1 ianuarie 2010, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto.
Pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto, condiţia este ca în declaraţia vamală să fie stipulat că maşina a fost adusă în ţară până la sfârşitul acestui an, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Premierul Emil Boc a arătat că, prin stabilirea termenului de 45 zile, toţi cetăţenii vor avea egalitate de tratament.
Termenul a fost stabilit în şedinţa de ieri a Guvernului prin ordonanţă de urgenţă, în condiţiile în care perioada avansată iniţial de către ministrul Mediului, iniţiatorul actului normativ, a fost de 60 zile.
Legislaţia în vigoare prevede că autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 centimetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene începând cu 15 decembrie 2008 se exceptează de la obligaţia de plată a taxei pe poluare pentru autovehicule. Prevederile se aplică până la 31 decembrie 2009 inclusiv.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX că persoanele care depăşesc termenul de 60 zile vor plăti taxa auto.
"Am avut o corespondenţă cu Uniunea Europeană, care ne-a atras atenţia că legislaţia actuală în domeniul taxei auto nu corespunde prevederilor europene şi că nu avem dreptul să continuăm cu această excepţie. Voi prezenta Guvernului o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care au cumpărat maşini înmatriculate în UE în perioada excepţiei vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a înmatricula autoturismul în ţară, fără plata taxei auto. Ceilalţi care depăşesc acest termen vor plăti taxa", a spus Borbely.
Surse oficiale au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Guvernul a cerut Comisiei Europene să accepte prelungirea perioadei de exceptare de la plata taxei auto pentru maşinile noi cu şase luni, până la sfârşitul lunii iunie 2010, dar solicitarea a fost respinsă, iar excepţia va fi ridicată, urmând ca Executivul să caute alte soluţii pentru industria auto.
Guvernul a decis, în luna aprilie 2008, introducerea taxei de poluare auto, calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza capacităţii cilindrice şi emisiilor de dioxid de carbon.
Pe fondul creşterii numărului de maşini second-hand importate, Guvernul a decis, în urmă cu un an, ca taxa auto percepută la achiziţia maşinilor noi să fie suspendată începând cu 15 decembrie 2008 şi până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană.
Excepţia va fi astfel ridicată începând cu 1 ianuarie 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele care aduc maşini din UE până la 31 decembrie, obligate să le înscrie în ţară în 45 zile.
 Vizualizări articol: 1447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele care aduc maşini din UE până la 31 decembrie, obligate să le înscrie în ţară în 45 zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei