Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu l-a desemnat premier pe Emil Boc

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că l-a desemnat pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier, menţionând că a făcut acest lucru luând în considerare propunerea democrat-liberalilor.
El a spus s-a văzut, la consultările de miercuri de la Cotroceni, că unele partide nu au ieşit din campania electorală, iar altele au probleme interne.
Băsescu a menţionat că se vede nevoit să adopte o soluţie pe care o poate asigura în momentul de faţă pentru ca România să-şi rezolve prioritatea zero: existenţa unui Guvern şi adoptarea bugetului.
"Dată fiind situaţia politică, mă văd nevoit să adopt o soluţie pe care o pot asigura în momentul de faţă, în aşa fel încât România să rezolve prioritatea zero, aceea de a avea un Guvern. Din acest motiv am luat în consideraţie propunerea PDL şi am emis decretul de desemnare în funcţia de prim ministru a domnului Emil Boc", a anunţat Traian Băsescu.
El l-a caracterizat pe Emil Boc ca fiind un om dedicat serviciului public, un om care şi-a făcut datoria în serviciul public ca parlamentar, primar şi premier, un om al dialogului, un om care şi-a asumat responsabilitatea implementării unor soluţii extrem de dificile, aşa cum au rezultat din acordurile cu BM, FMI şi UE.
"Este responsabilitatea premierului Boc să-şi formeze Guvernul. În ceea ce mă priveşte, am solicitat premierului să mă consulte strict asupra miniştrilor care fac parte şi din CSAT. În rest, este o problemă a partidelor şi şi-o asumă”, a adăugat şeful statului.
El a mai arătat că nu l-a invitat pe premierul desemnat să ţină un scurt discurs, cum a obişnuit până în prezent, deoarece Emil Boc este prim-ministru, "chiar dacă interimar".

 

Boc: Nu preiau mandatul pentru a deveni mai popular

Asigurarea stabilităţii, asumarea bugetului pentru anul viitor, adoptarea legii responsabilităţii fiscale şi cea a sistemului unitar de pensii, precum şi continuarea reformelor reprezintă principalele obiective ale viitorului Guvern, a declarat, ieri, premierul desemnat Emil Boc
Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, Boc a mulţumit preşedintelui pentru desemnare, arătând că este conştient de responsabilitatea mandatului.
"Preiau mandatul nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru România", a spus Boc.
El a arătat că este nevoie rapid de un guvern care să confere stabilitate, să îşi asume bugetul pentru anul viitor, să adopte legea responsabilităţii fiscale şi cea a sistemului unitar de pensii şi să continue procesul de modernizare a statului.
Premierul desemnat a vorbit şi despre reducerea numărului de parlamentari, în baza referendumului privind Parlamentul unicameral.

 

Geoană: Boc, alegere nefericită care arată că noul mandat al lui Băsescu poate fi mai rău

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că Emil Boc este o alegere nefericită pentru funcţia de premier care arată că noul mandat de preşedinte al Traian Băsescu poate fi mai rău decât primul.
Geoană a spus că varianta propusă de Băsescu este cea mai nefericită pentru România. El a menţionat însă că prioritară este instalarea unui Guvern pentru adoptarea bugetului.
"Prin decizia de numi un prim-ministru obedient, domnul Băsescu a ratat o şansă istorică de a oferi României un proiect de reconciliere naţională într-un moment atât de dificil pentru cetăţenii României. A ratat şansa de a demonstra că poate deveni un altfel de preşedinte şi a refuzat oferta făcută de noi, pentru a crea un guvern cu o majoritate autentică, bazat pe oameni integri, competenţi, care să nu aibă dependenţe de nici un fel de interes", a afirmat preşedintele PSD.
El a opinat că prin desemnarea lui Boc preşedintele Traian Băsescu ar fi nesocotit realitatea exprimată la alegerile prezidenţiale.
"Propunându-l pe domnul Emil Boc, domnul Băsescu confirmă de fapt miza personală pe care o are, în primul rând să acopere urmele fraudării alegerilor prezidenţiale. (...) În al doilea rând, este clar că în acest moment are şi au obligaţii de a-şi plăti datoriile faţă de cei care au împrumutat imensele resurse cu care au făcut cea mai scumpă şi mai zgomotoasă campanie electorală din istoria postdecembristă a României", a declarat Geoană.



Geoană spune că a primit un telefon şi o scrisoare de la Băsescu pentru adoptarea rapidă a bugetului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că în cursul zilei a discutat la telefon şi a primit o scrisoare "uşor imperativă" de la şeful statului pe tema adoptării rapide a bugetului pentru 2010.
El a menţionat că a fost sunat de preşedinte şi că a discutat cu acesta despre necesitatea adoptării rapide a bugetului pe 2010 şi despre alte priorităţi.
Geoană a spus că bugetul pentru 2010 se va adopta rapid, aşa cum s-a stabilit.
Preşedintele Senatului a mai spus că alt subiect abordat adoptarea rapidă a legii privind responsabilitatea fiscală.
Geoană a spus că scrisoarea preşedintelui, venită după convorbirea telefonică, are "un ton uşor imperativ". El a menţionat că în scrisoare sunt menţionate aceleaşi obiective discutate telefonic.
În contextul în care a vorbit despre adoptarea bugetului şi alocarea resurselor, Geoană a menţionat că PSD va milita pentru o distribuire corectă. El a menţionat că va fi sancţionată orice încercare de dirijare a banilor exclusiv spre zonele "portocalii" sau "ungureşti".

 

PSD convoacă CEX pentru astăzi, pentru a analiza modul de ripostă în opoziţie

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, convocarea Comitetului Executiv Naţional al partidului, în ziua de astăzi, pentru a decide "modalitatea de acţiune şi ripostă" a PSD, rămas în opoziţie în urma desemnării lui Emil Boc pentru funcţia de prim-ministru.
Geoană a spus că, după desemnarea de către preşedintele Traian Băsescu a lui Emil Boc pentru funcţia de prim-ministru, PSD va rămâne "principala alternativă democratică".
El a caracterizat nominalizarea lui Emil Boc drept "derapaj şi acumulare excesivă de putere în mâna unui singur om şi în mâna unei proprii camarile".
"Obligaţia noastră este de a asigura în România o contrapondere democratică şi de a reprezenta un garant pentru statul de drept", a spus Geoană.
El a anunţat convocarea Comitetului Executiv Naţional pentru astăzi, de la ora 9.00.
Geoană a menţionat că membrii CEX vor "preciza în detaliu modalitatea de acţiune şi de ripostă" la propunerea ca Emil Boc să conducă guvernul.
Preşedintele PSD a mai apreciat că desemnarea lui Boc arată că "Traian Băsescu nu a învăţat nimic din propriul mandat" şi că va persista în "greşeala de a propune oameni slabi, obedienţi, coruptibili sau corupţi".
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că l-a desemnat pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier, menţionând că a făcut acest lucru luând în considerare propunerea democrat-liberalilor.
El a spus că s-a văzut, la consultările de miercuri, de la Cotroceni, că unele partide nu au ieşit din campania electorală, iar altele au probleme interne.
Băsescu a menţionat că se vede nevoit să adopte o soluţie pe care o poate asigura în momentul de faţă pentru ca România să-şi rezolve prioritatea zero: existenţa unui Guvern şi adoptarea bugetului.
"Dată fiind situaţia politică, mă văd nevoit să adopt o soluţie pe care o pot asigura în momentul de faţă, în aşa fel încât România să rezolve prioritatea zero, aceea de a avea un Guvern. Din acest motiv am luat în consideraţie propunerea PDL şi am emis decretul de desemnare în funcţia de prim ministru a domnului Emil Boc", a anunţat Traian Băsescu.

 

Boc: Noul Guvern va fi mai mic decât cel actual, nu am închis uşa PNL-ului

Preşedintele PDL, Emil Boc, desemnat de preşedintele Traian Băsescu pentru un nou mandat de premier, a declarat ieri, la sediul central al partidului, că noul Guvern va avea o componenţă mai restrânsă decât cea actuală şi a arătat că democrat-liberalii nu au închis uşa PNL-ului.
Întrebat ce formulă va avea viitorul Executiv, Emil Boc a răspuns: "Va fi mai mic decât cel pe care îl are actualul Guvern, pentru că 2010 este un an greu economic şi dacă cerem solidaritate şi responsabilitate tuturor românilor trebuie să începem cu primul ministru şi cu Guvernul cu care va merge în Parlament".
El a menţionat că PDL va avea discuţii cu toate formaţiunile care şi-au arătat disponibilitatea de a susţine majoritatea guvernamentală, şi anume UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi grupul independenţilor.
Despre posibilitatea ca PNL să intre în noul Guvern, Boc a spus: "Nu am închis uşa PNL, din punctul meu de vedere, ea rămâne deschisă. Ceea ce am discutat şi le-am propus ieri rămâne valabil şi pentru colegii de la PNL".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu l-a desemnat premier pe Emil Boc.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu l-a desemnat premier pe Emil Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei