Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2009 - Anul XIV, nr. 295 (4281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aplicanţii la Prima Casă trebuie să declare că nu au cumpărat o locuinţă nici după luna iunie

Persoanele care au aplicat pentru un credit din programul "Prima Casă" după 30 noiembrie trebuie să-şi actualizeze declaraţiile pe proprie răspundere, prin care să precizeze că nu au achiziţionat o locuinţă de la momentul intrării în vigoare a legii, în 4 iunie, şi până la depunerea dosarului.
La data de 30 noiembrie a intrat in vigoare Legea 368/2009 de aprobare a OUG 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "Prima Casă", care stabileşte, pe lângă condiţiile iniţiale, că beneficiarii trebuie să declare că nu au achiziţionat o locuinţă după data intrării în vigoare a ordonanţei, adică din 4 iunie 2009.
Astfel, legea stabileşte că "beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu au deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire şi nici nu au achiziţionat după această dată o locuinţă, indiferent de modul de dobândire".
"Ca urmare, pentru dosarele înregistrate la Fond începând cu data de 30 noiembrie 2009, din declaraţia beneficiarului trebuie să rezulte îndeplinirea condiţiilor de mai sus. Neactualizarea declaraţiei pe proprie răspundere face imposibilă soluţionarea favorabilă a solicitării de garantare", se arată într-un comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).
Totodată, Fondul atrage atenţia beneficiarilor să aibă în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă şi programul de lucru al cabinetelor notariale.
"De asemenea, ar trebui să ţină cont şi de faptul că de la 1 ianuarie 2010 ar urma să intre în vigoare Legea 372/2005 potrivit căreia, proprietarii de apartamente care nu au certificate de eficienţă energetică nu le vor mai putea tranzacţiona", se mai arată în comunicat.
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a acordat până la finele lunii noiembrie garanţii de aproximativ 400 de milioane de euro pentru credite ipotecare din programul "Prima Casă", respectiv 40% din plafonul de garantare stabilit de stat pentru 2009.

 

Guvernul va reloca pentru programul "Prima Casă" peste jumătate din garanţiile pe 2009

Guvernul va reloca pentru finanţarea în 2010 a programului "Prima Casă" garanţii de 550 milioane euro, reprezentând mai mult de jumătate din plafonul stabilit pentru acest an, iar bugetul total ar urma să fie completat ulterior, posibil tot până la plafonul din 2009, de un miliard euro
Relocarea pentru 2010 a garanţiilor din 2009 pentru programul "Prima Casă" va fi reglementată prin hotărâre de guvern.
"În proiectul de hotărâre privind relocarea fondurilor a fost inclusă suma de 550 milioane euro, reprezentând fonduri neangajate în cursul acestui an. Bugetul total al programului pe 2010 ar urma să fie completat cu o sumă încă nestabilită, dar care poate urca plafonul total la un miliard euro, similar celui din 2009", au declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, surse ministeriale.
Programul "Prima Casă" prin care statul garantează creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, în limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost introdus de Guvern în acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplicanţii la Prima Casă trebuie să declare că nu au cumpărat o locuinţă nici după luna iunie.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aplicanţii la Prima Casă trebuie să declare că nu au cumpărat o locuinţă nici după luna iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei