Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Moartea domnului Lăzărescu" - în topul cele mai bune filme din ultimii 10 ani, realizat de Times

Lungmetrajul "Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu, a fost clasat pe poziţia a 28-a în Top 40 al celor mai bune filme din ultimii 10 ani, realizat de publicaţia britanică The Times.
"Povestea ultimelor ore din viaţa unui bătrân, petrecute între spitale - filmul este atât de sever pe cât îl descrie această scurtă prezentare, dar şi comic şi sensibil. O adevărată poveste epică modernă: nu este o coincidenţă faptul că numele mic al domnului Lăzărescu este Dante", se arată în motivaţia publicaţiei.
Cu Ion Fiscuteanu şi Luminiţa Gheorghiu în rolurile principale, "Moartea domnului Lăzărescu" a primit premiul Un Certain Regard la ediţia din 2005 a Festivalului de la Cannes. Povestea domnului Lăzărescu, un bătrân singur căruia i se face rău noaptea şi este plimbat prin spitale bucureştene, a primit numeroase premii, dar şi cronici pozitive.
Filmul lui Puiu a devansat în clasamnet lungmetraje precum animaţia "Vals cu Bashir", de Ari Folman, "Labirintul lui Pan", de Guillermo del Toro şi "Borat", de Larry Charles.
Pe primul loc în clasamentul The Times se clasează lungmetrajul "O iubire imposibilă", în regia lui Wong Kar-Wai, urmat de "Mulholland Drive - Calea Misterelor", în regia lui David Lynch, "Master and Commander - La capătul Pământului", de Peter Weir.
De asemenea, pe următoarele poziţii în top se situează "Vieţile altora", de Florian Henckel von Donnersmarck, "Gladiatorul", de Ridley Scott, "Nu există ţară pentru bătrâni", de Ethan şi Joel Coen, "Zborul United 93", de Paul Greengrass, "Om pe sârmă", de James Marsh, "Cod Necunoscut", de Michael Haneke, şi "Ascuns", de Michael Haneke.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Moartea domnului Lăzărescu" - în topul cele mai bune filme din ultimii 10 ani, realizat de Times.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Moartea domnului Lăzărescu" - în topul cele mai bune filme din ultimii 10 ani, realizat de Times0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei