Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Badea: „Înscrierile la bacalaureat decurg normal, chiar dacă de luni profesorii au concediu fără plată”

Înscrierea candidaţilor la examenul naţional de bacalaureat se va desfăşura normal în intervalul 14-18 decembrie, chiar dacă de luni profesorii intră în concediul fără plată, iar MECI a permis ca dosarele să poată fi depuse şi cu câteva zile mai devreme, respectiv între 9 şi 11 decembrie.
Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea, a declarat, ieri, că înscrierile la bacalaureat se vor desfăşura normal în intervalul 14-18 decembrie prevăzut în metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului.
"Cine a vrut, a putut opta să depună dosarul chiar mai devreme, adică de miercuri, şi au fost şi astfel de cazuri", a spus Oana Badea.
Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2010, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune se realizează în perioada 14-18 decembrie 2009 .
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a anunţat recent că dosarele pot fi depuse şi în perioada 9-11 decembrie.
Secretariatele şcolilor vor rămâne deschise săptămâna viitoare, în perioada concediului fără plată al cadrelor didactice şi, implicit, a vacanţei elevilor, potrivit secretarului de stat.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că în Capitală înscrierile se vor face potrivit calendarului iniţial stabilit de Ministerul Educţiei, respectiv în perioada 14-18 decembrie.
Examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise. Toţi elevii clasei a XII-a vor susţine obligatoriu proba la Limba română, a doua probă va fi la Matematică, pentru elevii de la filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional.
Pentru cea de a treia probă scrisă elevii pot opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre următoarele grupe de discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică; Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie. La acestea se adaugă, pentru cei care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale, şi proba scrisă la limba şi literatura maternă.
Examenul de bacalaureat va cuprinde şi mai multe evaluări orale, pe parcursul clasei a XII-a. Astfel, vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (în perioada 15-17 februarie 2010) şi, după caz, în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale (în 17-19 februarie). O altă evaluare este cea privind competenţele digitale (în perioada 19-29 aprilie), la care se adaugă evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal (31 mai - 4 iunie).
Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la Limba română, în 28 iunie 2010, urmată de Limba maternă - în 29 iunie, proba obligatorie a profilului - în 30 iunie şi proba la alegere - 2 iulie.
În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Badea: „Înscrierile la bacalaureat decurg normal, chiar dacă de luni profesorii au concediu fără plată”.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Badea: „Înscrierile la bacalaureat decurg normal, chiar dacă de luni profesorii au concediu fără plată”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei